klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 5 Mac 2011

hosni mubarak sarawak dah takutttttttt !!!!!!!!

Taib isytihar 'perang besar' ke atas pembangkang

Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud mahu parti-parti komponen BN 'melancarkan pertarungan besar-besaran” ke atas pembangkang.

sarawak BN convention taib and wifeBerucap pada konvensyen BN di Kuching, hari ini, Taib yang begitu berkobar-kobar berkata BN tidak seharusnya lagi menjadi sebegitu defensif dalam menangkis segala tohmahan pembangkang.

Dalam menghadapi pilihan raya negeri yang dijangkakan diadakan seawal bulan ini atau bulan depan, Taib mendakwa kerajaan BN Sarawak telah membawa pembangunan pesat dan kekayaan kepada negeri itu, yang kini dianggap antara yang termiskin di Malaysia.

"Siapa berani kata BN tak buat apa-apa untuk negara? Kenapa kita perlu defensif? Kenapa kita harus takut untuk bersuara? Kenapa tidak kita perang besar-besaran ke atas penipu dan pengecut?”

BN sarawak conventionKetua menteri yang bakal genap menyambut 30 tahun berkuasa di Sarawak pada bulan ini, kemudiannya mengimbas kejayaan BN, - termasuk mendakwa berjaya meningkatkan pendapatan per kapita rakyat negeri itu sebanyak 40 kali ganda sejak mencapai kemerdekaan.

Ikrarnya, kerajaan negeri mensasar untuk meningkatkan pendapatan per kapita rakyat Sarawak pada RM28,075 sekarang ini kepada lima kali ganda iaitu - RM100,000 pada 2030.

Taib rolls royceBagi Taib, pertarungan BN dengan pembangkang adalah pertaungan politik realiti berlawan dengan politik persepsi.

Katanya, hakikat politik yang diamalkan oleh BN berjaya membawa pembangunan kepada rakyat tetapi politik persepsi oleh pembangkang menyebarkan propaganda dan membakar sentimen orang ramai.

Sebelum itu, Taib tiba pada konvensyen BN itu menaiki sebuah Roll Royce, dengan diiringi isternya yang berusia 28 tahun, Ragad Waleed Alkurdi.

Bercakap kepada wartwan selepas merasmikan Konvensyen BN Sarawak yang dihadiri 5,300 anggota dan penyokong parti komponen BN negeri, Taib, yang mencecah usia 75 tahun pada 21 Mei, berkata pilihan raya negeri ke-10 akan diadakan tidak lama lagi namun tidak menyatakan sebarang tarikh.

"Saya tidak tahu. Lagipun saya tidak akan beritahu anda (media)."

Taib, yang menerajui Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) yakin konvensyen itu mampu menjadi platform untuk mengeratkan lagi hubungan anggota empat parti komponen BN negeri, lebih-lebih lagi menjelang pilihan raya negeri.

Tiga lagi parti komponen BN negeri ialah Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Parti Rakyat Sarawak (PRS) dan Parti Progresif Demokratik Sarawak (SPDP).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan