klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Rabu, 23 Mac 2011

UBAH KEPUTUSAN : UNDANG2 RIMBA , MAHKAMAH KANGAROO !!!!

Keputusan mahkamah di bawah tekanan politik Najib- Anwar

KUALA LUMPUR: Keputusan terbaru Mahkamah Tinggi untuk menerima pakai tiga barangan sebagai bahan bukti kes Fitnah 2 menunjukkan mahkamah berada di bawah tekanan politik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata demikian mengulas keputusan hakim, Datuk Zabidin Mohd Diah yang mengubah keputusan bicara dalam bicara sebelum ini bagi membenarkan tiga bahan tersebut, yang diperoleh secara tipu helah dijadikan bukti di mahkamah.

“Saya juga faham bahawa tekanan dalam kes ini terutama keputusan awal hakim daripada Perdana Menteri dan kabinet itu dibuat secara terbuka.

”Jadi tentunya keputusan hari ini tidak mengejutkan,” ujarnya mengulas keputusan berkenaan.

“Bagi kita, ia tidak selaras dengan hukum dan undang-undang tetapi saya bincang dengan peguam, kita akan hadapi dan kita akan lakukan sebaiknya.

Anwar mempersoalkan tindakan hakim Zabidin menukar keputusannya dalam masa yang singkat.

“Cara hakim merubah keputusan dalam masa terlalu singkat atas alasan teknikal itu juga belum pernah berlaku tetapi dalam kes Anwar ini banyak yang belum pernah berlaku, berlaku,” katanya.

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini mengubah keputusan bicara dalam bicara sebelum ini untuk membenarkan berus gigi, tuala dan botol air yang diperoleh dari lokap tempat Datuk Seri Anwar Ibrahim ditahan, dikemukakan sebagai bukti.

Mahkamah bagaimanapun menolak permohonan pihak pendakwa untuk memaksa Anwar menyerahkan sampel DNAnya.

Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah juga berkata tangkapan ke atas Anwar oleh pengawai penyiasat DSP Jude Blacious Pereira adalah sah dan sehubungan itu, barangan berkenaan perlu diterima.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan