klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Jumaat, 14 Januari 2011

Standard Khairy Terlalu Rendah Untuk Berdebat Dengan Anwar

Tindakan Pemuda UMNO mencabar DS Anwar berdebat terutama ketuanya Khairy Jamaludin berhubung 100 hari Pakatan Rakyat benar-benar menimbulkan kegelian di hati ramai . Adakah layak Khairy untuk berdebat dengan DS Anwar ? Sedangkan parti dan Presidennya pun tidak yakin kepada beliau untuk diberikan kepercayaan dilantik apa-apa portpolio dalam Kerajaan Malaysia . Relevankah DS Anwar menerima jemputan dari seorang 'anak hingusan' untuk berdebat ?
Isu debat ini menampakkan keghairahan Khairy yang cuba bersikap populis setelah tengelam dalam arus umno sendiri . Khairy dilihat cuba menjadi 'hero' dalam suasana 'boss'nya DS Najib Abd. Razak telah menunjukkan kedayusan dan terlalu takut untuk berdepan dengan dengan cabaran debat oleh DS Anwar . Samada Khairy berlagak 'hero' atau sedang menghina Perdana Menteri DS Najib yang dilihat terlalu bacul untuk berdepan dengan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat berbanding dengan beliau .
DS Najib menganggap cabaran debat DS Anwar adalah " membuang masa" . Benarkah ianya membuang masa atau semangnya terlalu takut untuk berhadapan dengan DS Anwar berkaitan dengan program 100 hari Pakatan Rakyat ? Janji Jingga Pakatan Rakyat yang lebih realistik dan berkemampuan memberikan kebaikan kepada rakyat dan negara Malaysia .
Adalah lebih baik Khairy dan Pemuda UMNO menghantar desakan kepada PM DS Najib Abd. Razak untuk bersedia berdebat dengan DS Anwar . Adalah amat tuntas DS Najib Abd. Razak yang merupakan Perdana Menteri berdebat dengan Ketua Pembangkang . barulah sesuai berbanding standard Khairy terlalu jauh rendahnya dan tidak layak untuk berdebat dengan DS Anwar yang mempunyai pengalaman sebagai Timbalan Perdana Menteri , Menteri Kewangan , Menteri Pendidikan , Menteri Belia dan Sukan dan Menteri Pertanian .
Saya berkeyakinan DS Anwar tidak akan melayan pelawaan debat oleh Khairy Jamaludin yang standardnya umpama 'langit dengan bumi' . Desakan kita ialah DS Najib berdebat dengan DS Anwar , rakyat Malaysia ingin melihat dua tokoh ini berdebat dan berhujah . Kalau DS Najib mempertikai dan menganggap Janji Jingga PR adalah tidak relevan dan bersifat uthopia , ayuh terima cabaran debat DS Anwar Ibrahim , baru bertemu 'buku dengan ruas' ! Khairy tugas anda ialah pujuk boss anda terima pelawaan DS Anwar !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan