klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Selasa, 19 Mei 2009

NAJIB BACUL ! UMNO / BN PENAKUT !

Akhirnya teka-teki sama ada UMNO / BN menyertai atau tidak Pilihanraya Kecil N12 DUN Penanti terjawab apabila Presiden UMNO merangkap Pengerusi Barisan Nasional ( BN )mengumumkan BN tidak akan menyertai Pilihanraya Kecil tersebut yang dijadualkan penamaan calon pada 23 Mei dan pembuangan undi pada 31 Mei 2009 .
Kenyataan Najib Tun Razak membuktikan secara jelas membuktikan betapa takutnya UMNO / BN terhadap pilihanraya kecil selepas menyaksikan reputasi dan prestasi UMNO / BN yang sangat buruk apa bila tewas di Permatang Pauh , Kuala Terengganu , Bukit Gantang dan Bukit Selambau . BN Hanya setakat ini mempertahankan kemenangan bagi kerusi DUN Batang Ai di Sarawak .
Najib Tun Razak nampaknya mengalami "fobia PRK" . Penyakit yang sama atau lebih teruk daripada H1N1 rupanya . Sehingga sanggup menebal muka dan memecah rekod UMNO / BN yang merupakan "Hari Ini Dalam Sejarah" apabila tidak menyertai Pilihanraya Kecil . Ahli UMNO dan 1 Malaysia akan pasti menobatkan Najib Tun Razak sebagai " 1 PRESIDEN UMNO PALING BACUL DAN PENAKUT " yang mampu dilahirkan oleh UMNO setelah UMNO berumur 63 tahun .
Walaupun ramai berkeyakinan bahawa UMNO/BN akan menaja calon Bebas dalam PRK N12 Penanti sekiranya UMNO /BN tidak menyertai PRK , malah sudah pasti suasana PRK kali ini agak muram berbanding PRK sebelum ini tanpa penyertaan UMNO /BN . Sebelum ini ramai pimpinan tertinggi UMNO / BN menyatakan hasrat bahawa UMNO /BN akan menyertai PRK N12 Penanti akhirnya lebur . Terutama kesiapsediaan Pemuda UMNO yang di ketuai Khairy Jamaluddin untuk bertempur di Penanti sudah pasti meranapkan semangat juang Pemuda Gerak Gempur UMNO yang tidak mendapat habuan yang dinanti dan dijanjikan setiap kali Pilihanraya Umum atau PRK . Dengan kata lain ' tidak dapat buat duit' daripada kemeriahan PRK . Kalah menang nombor dua , tetapi poket mesti tembam dengan wang habuan .
Penarikan diri UMNO / BN ini sudah pasti akan mengecewakan ahli-ahli UMNO di seluruh Malaysia terutama di DUN Penanti . Bagi mereka menang kalah biarlah di gelanggang . Ketakutan Najib Tun Razak terhadap YB Ketua Pembangkang yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh , Datuk Seri Anwar Ibrahim dapat dirasai oleh 1 Malaysia . Kenangan kecundang di Permatang Pauh mungkin masih dirasai malunya . Sudah pasti 1Malaysia sedar bahawa Najib Tun Razak takut dan bimbang nama Altantuya akan berkumandang di Penanti dan beliau akan terus dianggap libialiti kepada UMNO / BN .
Lebih-lebih lagi , UMNO / BN tidak mempunyai calon yang hebat untuk berdepan pemimpin berjiwa rakyat seperti Dr. Mansor Osman yang mewakili Parti Keadilan Rakyat . Mempunyai kelulusan akademik yang hebat , pengalaman yang banyak dan malah personalti beliau yang berakhlak , berhemah dan merendah diri . Bakal Ahli Dewan Undangan Negeri dan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang .
Walaupun bakal berdepan dengan calon Bebas ( difahamkan sudah 4 borang pencalonan telah diambil di pejabat SPR ) , gerak kerja masih perlu diteruskan bagi memastikan kemenangan besar Parti Keadilan Rakyat .

Wahai Najib Tun Razak , kamu tidak layak jadi Perdana Menteri dan Presiden UMNO ! Bacul dan Penakut !

fariz musa

gerakan seluruh Malaysia !!!!!

KEMPEN
KEMBALIKAN
HAK
RAKYAT
PERAK !!!