klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Khamis, 5 Mei 2011

Video Lucah : Jika Anwar.. kenapa tiada parut pembedahannya?

[Image: rambut.jpg]

"Pendedahan keseluruhan Video Lucah dialam cyber ini sebenarnya membuka lebih banyak ruang untuk mempertikaikan dakwaan blog-blog Pro-UMNO dan segelintir pemimpin UMNO yang mengatakan bahawa lelaki di dalam video tersebut adalah Anwar.

Bermula dari clip video yang pertama dimuatnaik (upload) kedalam YouTube, janggut ,rambut dan juga perut telah dipertikaikan.

Dimana pada awal paparan clip video itu lelaki yang didakwa sebagai Anwar tersebut kelihatan mempunyai janggut tiba-tiba ketika ia melintas camera janggutnya telah hilang dan sehari selepas itu iaitu 22hb. Clip video dari TV Selangor menunjukkan Anwar mempunyai janggut.. lihat di SINI

Begitu juga dengan rambut yang kelihatan pada 21hb dan 22hb, dalam jangkamasa satu hari sahaja rambut Anwar telah kelihatan lebih panjang dari lelaki yang didakwa sebagai Anwar didalam video lucah itu..

Selain dari rambut, janggut dan perut ada juga yang mempertikaikan tentang tali pinggang yang tidak kelihatan dipakai pada lelaki tersebut ini berbeza dengan Anwar yang sering kelihatan memakai talipinggang.

Kenyataan dari pihak polis juga telah menjadikan dakwaan oleh Blogger Pro UMNO lebih bercanggah dimana pihak polis telah mengeluarkan kenyataan mengatakan wanita didalam video lucah itu adalah seorang pelajar dari Negara Cina dan tempat rakaman adalah disebuah kondominium di pinggir ibu kota.

Ianya berbeza dengan kenyataan atau apa yang ditulis oleh Blogger Pro UMNO yang mengatakan tempat kejadian adalah di sebuah SPA ditengah-tengah ibu kota.

Begitu juga dengan jam Omega, blog-blog Pro UMNO mengatakan jam tersebut adalah pemberian dari Kerajaan Arab Saudi kononnya.. sebenarnya apa yang mereka katakan itu adalah dua buah jam Omega yang di anugerahkan oleh Kerajaan Arab Saudi, satu dianugerahkan kepada Tun Mahathir dan satu lagi dianugerahkan kepada Anwar Ibrahim.

Malangnya dakwaan atau tuduhan mereka sekali lagi meleset bila pihak polis yang telah menyerahkan kad pendaftaran jam tersebut yang entah datang dari mana kepada pengedar jam Omega untuk dikenalpasti pemiliknya telah mengeluarkan kenyataan bahawa jam tersebut datangnya dari Taiwan.

Biarpun jelas bahawa konspirasi video lucah mereka telah menemui kegagalan mereka masih mahu menegakkan benang yang basah, mereka tetap mengatakan bahawa lelaki itu adalah Anwar Ibrahim.

30 April yang lalu dalam satu pertemuan dengan seorang sahabat yang merupakan Setiausaha PKR Permatang Pauh yang juga merupakan penjaga kepada Yayasan Aman di Penanti timbul satu lagi persoalan.

Yayasan Aman yang terletak di Penanti adalah tempat Anwar Ibrahim sering bermalam selain dari Sunway Hotel di Seberang Jaya.. Ada pihak termasuk Body Guard Anwar Ibrahim sendiri pernah mengatakan mereka diusik oleh hantu ketika bermalam di situ.. hmm.. entahlah..

Sahabat itu menceritakan bahawa Anwar sering tidak berbaju apabila berada di situ ketika hendak tidur, katanya terdapat satu parut bekas pembedahan tulang belakang yang kelihatan jelas di belakang Anwar..

Buat yang sudah terlupa tu.. pada tahun 2004 Anwar Ibrahim telah menjalani pembedahan di Aplha Clinic German (video di SINI) kerana masaalah tulang belakangnya yang dikatakan telah terhentak pada gari setelah jatuh terlentang dalam keadaan tangan bergari kebelakang akibat dibelasah oleh Rahim Noor..

eskay memang kaki pembohong !

Eskay : Saya Tidak Tuduh Anwar

KEPONG 4 MEI : Ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay hari ini menafikan beliau menuduh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berzina – pengakuan yang bercanggah sama sekali dengan dakwaan beliau sebelum ini.

Setelah lantang menuduh Anwar sebagai pelaku dalam rakaman video seks yang disebarkan menerusi Internet dan risalah di seluruh negara, Eskay menafikan membuat dakwaan sebegitu.

“Saya tidak pernah menuduh Anwar berzina. Bila saya tuduh dia berzina? Soal dia zina atau tidak berzina tidak ada kena mengena dengan saya, kata Eskay selepas memberi kenyataan kepada Polis Kepong petang tadi.

Dalam membuat penafian itu, Eskay cuba meletakkan beban fitnah kononnya Anwar adalah pelaku dalam video itu di atas bahu wartawan.

Eskay berkata beliau menjemput wartawan terpilih untuk menonton video itu di Hotel Carcosa pada 21 Mac lalu kerana mahukan mereka membuat penilaian sama ada pelaku dalam rakaman itu adalah Anwar.

“Saya menghubungi wartawan untuk tanya sama ada orang dalam rakaman itu adalah Anwar, itu sahaja. Anda yang paling rapat dengan dia, selalu mewawancara dia,” kata Eskay kepada pemberita yang kelihatan tercegang dengan kenyataan beliau.

Anwar sebelum ini membuat laporan polis terhadap Eskay, bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas Bendahari Perkasa Shuib Lazim kerana menfitnah beliau bersabit rakaman 21 minit itu.

Gandingan Datuk T itu telah mengugut untuk menyebarkan video itu kepada rakyat jika Anwar dan isterinya Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail tidak berundur dari politik dalam tempoh seminggu.

Apabila Anwar enggan tunduk kepada tekanan itu, video itu dimuatnaikkan ke Internet .

Pada sidang media berkenaan, Eskay turut ditanya kenapa rakaman video lucah itu tidak menunjukkan pelacur berkenaan mencuri jam Omega pelaku sebagaimana yang di dakwa oleh ahli perniagaan itu.

“Saya tak tahu…saya tidak perhatikan benda-benda ini,” kata Eskay.

Beliau sebelum ini mendakwa telah menyerahkan jam Omega kepada polis sebelum memberi DNAnya kepada Bukit Aman.

Eskay menafikan bahawa klip video berkenaan dirakamkan di Thailand ataupun negara asing yang lain.

"Alat perakam dan pita rakaman berkenaan buatan Malaysia. Ia tidak mempunyai sarikata (bahasa Siam) ketika saya memperolehinya,” katanya.

Beberapa klip video yang dimuatnaik di Youtube mempunyai jalur putih dengan sarikata bahasa Thai yang berbunyi “Phaholyothin Road, Bangkok, Thailand 10400, Hakcipta 2011".

Jalur putih tidak kelihatan ketika video seks itu pertama kali dipertontonkan kepada wartawan terpilih pada 21 Mac lalu, sebaliknya cuma memaparkan catatan masa.

Catatan masa juga ditemui pada klip video kedua yang dibocorkan di Youtube.

Eskay dipanggil ke Balai Polis Kepong hari ini untuk menerangkan kenapa beliau membuat sumpah laknat di Masjid Amru Al-As, Bandar Baru Sentul Jumaat lalu.

Dalam kejadian itu, berlaku tolak menolak serta pertengkaran kecil antara jemaah yang hadir, khususnya mereka yang membantah sumpah laknat itu sebagai satu lagi sandiwara Umno untuk mengaibkan Anwar.

Sekumpulan penyokong PKR mengadakan solat hajat dan berdoa supaya orang yang membuat fitnah dikenakan hukuman.

Eskay berkata Rahim dan Shuib juga dijadualkan memberi kenyataan kepada polis hari ini.

Namun sehingga lewat petang tadi, kedua-dua mereka masih boleh muncul untuk memberi kenyataan.