klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 21 Mei 2011

MASA TERBAIK UNTUK RAKYAT MENCIPTA SEJARAH

Tindakan umno terbukti semakin tertekan mutakhir ini. Pelbagai usaha dibuat namun ianya masih memberikan kesan yang tidak memberangsangkan dan menemui jalan buntu . Serangan demi serangan yang dilakukan oleh para desperado umno menampakkan kegagalan dan tidak memberikan kesan yg positif kepada umno.

Najib Razak dilihat paling tertekan. Usaha mempaletkan DSAI dengan fitnah yang sangat mengaibkan dilihat tidak memberikan kesan yang baik malah dilihat sokongan rakyat terhadap DSAI semakin memberangsangkan . Apa lagi dengan serangan fitnah 3 dilihat semakin lemah dan tidak dapat diterima baik oleh rakyat . Malah memperlihatkan jelas bahawa DSAI adalah mangsa konspirasi tertinggi yang didalangi oleh Najib sendiri.

Sehinggakan terpaksa mengedarkan video2 lucah yang kononnya dilakukan oleh DSAI ke rumah-rumah rakyat dan memberikan impak yang negatif kepada umno sendiri. Utusan Malaysia yang dulu menjadi akhbar rakyat sudah menjadi lidah syaitan umno sehingga diagihkan secara percuma . Mencanang berita-berita yang sangat melampau dan keterlaluan dengan memburuk-burukkan DSAI dan Pakatan Rakyat.

Cerita sensasi video seks seolah-olah wajib dijadikan sebagai laporan berita sama ada dalam Utusan Malaysia dan TV3. Rakyat dihidangkan dengan cerita lucah seolah-olah mendidik rakyat khususnya semua lapisan generasi rakyat dengan cerita yang memualkan dan sudah bukan satu yang luar biasa. Yang penting bagi mereka DSAI wajar diserang bagi tujuan menjatuhkan kredibilitinya .

Kes fitnah 2 jelas memperlihatkan perancangan umno bagi tujuan menjatuhkan DSAI dan menghumban Ketua Pembangkang tersebut ke penjara. Segala pendedahan yang dibuat dan diselongkar oleh para peguam DSAI seolah-olah tidak memberikan sebarang kesan kepada hakim yang secara jelas memperlihatkan kes tersebut sudah wajar dibuang dan sudah tidak relevan lagi dan terbukti Shitfool adalah saksi yang berbohong . Akhirnya rakyat melihat satu perancangan jahat secara tersusun dan tidak masuk akal.

Isu agama cuba digunakan bagi tujuan untuk menjana kemarahan orang islam juga nampaknya tidak menjadi. Yang menyalak dengan lantang hanyalah Perkasa yang terus cuba mengapi-api perasaan orang-orang melayu dipandang sepi dan tidak memberangsangkan . Isu kristian sebagai agama rasmi tidak mampu meraih sokongan rakyat terhadap umno . Kerana orang-orang islam dan melayu melihat umno bukannya parti yang memperjuangkan islam .

Prestasi BN di PRN Sarawak benar-benar meresahkan Najib. Bn hanya mampu meraih undi popular iaitu 55% berbanding PRN 2001 ialah 71% dan PRN 2006 ialah 63%. Kemerosotan sokongan rakyat Sarawak sudah pasti meresahkan umno . Kalau dulu mereka menganggap Sarawak adalah fix deposit mereka , tetapi keputusan PRN 2011 baru-baru ini mencerminkan realiti bahawa BN sudah mula ditolak oleh rakyat Sarawak.

Najib dan umno bimbang tsunami politik tersebut akan merebak ke semenanjung dan Sabah . Umno bakal berdepan dengan kebangkitan rakyat yang akan menolak umno dan BN dalam PRU 13 nanti. Sebab itu mereka terpaksa gunakan pendekatan yang paling kotor , yang penting orang-orang melayu dan bumiputera akan terus memberikan sokongan kepada mereka.

Tidak lama lagi rakyat bakal berdepan dengan kenaikkan harga minyak RON 95 dengan alasan kerajaan sudah mampu memberikan kerana faktor kenaikkan harga minyak di pasaran antarabangsa. Alasan dangkal dan tidak berasas . Sedangkan pasaran antarabangsa memperlihatkan penurunan harga minyak. Ini membuktikan bagaimana teruknya kantung negara yang dilihat semakin menyusut dan perlu mengurangkan subsidi . Rakyat bakal berdepan dengan krisis ekonomi yang membebankan mereka ekoran kenaikan harga minyak . Sudah pasti kenaikkan harga barang akan turut dirasai oleh rakyat.

Pemuda umno cuba bermain politik dengan mendesak supaya kerajaan tidak menaikkan harga RON 95. Seolah-olah memberikan ganbaran bahawa mereka cukup prihatin dan meminta supaya kerajaan tidak menaikkan harga minyak . Jika berjaya mereka akan canangkan bahawa ini usaha mereka. Jika gagal , mereka sudah memohon supaya tiada kenaikkan harga minyak tetapi tidak berjaya . Itulah sikap pemuda umno yang suka bersandiwara. Peemainan politik murahan.

Pengumuman beberapa insentif kepada para guru sempena Hari Guru 2011 memberikan kesan negatif khususnya para guru di sekokah rendah . Dilihat insentif tersebut tidak memberikan pengiktirafan dan penghargaan terhadap pengorbanan para guru dalam mendidik dan membangunkan pendidikan negara. Nampaknya tawaran janji jingga PR adalah lebih baik , tanpa prejudis memberikan kenaikkan gaji guru sejumlah RM 500 setiap bulan . Para guru seluruh Malaysia wajar memberikan sokongan kepada PR bagi memastikan program 100 hari PR tersebut dapat direalitikan .

Najib dan Rosmah sudah kehilangan punca dan arah. Usaha mempertahankan Putrajaya dengan apa cara dan nyawa semakin tidak menjadi serta memperlihatkan ketakutan serta keresahan yang amat sangat. Tindakan untuk menghumban DSAI ke penjara adalah langkah yang akan mengagalkan usaha Najib untuk.mempertahankan Putrajaya. Rakyat akan bangkit menolak umno dan BN . Tinggal lagi orang melayu harys bangkit dari tidur yang panjang yang diulit oleh Umno dan BN.

Masanya sudah tiba. Rakyat Malaysia wajib mencipta sejarah . Sejarah akan terpahat iaitu PRU 13 tarikh kematian UMNO!