klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 25 April 2011

UM LIDAH SYAITAN UMNO : BUKAN PULAU TAPI HAPUSKAN PEROSAK MINDA RAKYAT

Gesaan MCA agar rakyat memulau atau dengan kata lain memboikot Utusan Malaysia sebagai alat propanganda umno yang dilihat menghalalkan sentimen rasis apabila Utusan Malaysia mencadangkan agenda 1Bumi 1 Melayu yang mendapat reaksi negatif . Bukan sahaja ianya menggagalkan gagasan 1 Malaysia yg dipelopori oleh PM Najib Razak tapi menjadi pemangkin ke arah perpecahan kaum di Malaysia.

Pakatan Rakyat telah lama mengambil keputusan untuk memboikot lidah 'syaitan' umno ini . Bukan sahaja menjadi bahan propaganda murahan , menabur fitnah , melapor berita murahan dan bersifat rasis. Utusan Malaysia bersifat terlalu melampau dalam menjadi pendakyah rasmi terutama agenda menyerang DS Anwar Ibrahim dan pimpinan PR termasuk DS TG Nik Aziz, Sdr Lim Guan Eng .

Utusan Malaysia menjadi akhbar untuk melaga-lagakan PR, pemecah antara kaum dan mencetuskan perpecahan dikalangan rakyat. Sehinggakan martabat Utusan Malaysia dilihat terlalu rendah dan sangat menjijikkan. Kerja mensensasikan berita-berita yang bertujuan mencerna pemikiran rakyat terutama orang-orang melayu ke tahap yang terlalu rendah.

Sesunggunya Utusan Malaysia adalah menjadi alat propaganda dalam mencipta pelbagai persepsi negatif terutama dikalangan orang-orang melayu bagi tujuan menghilangkan keyakinan terutama kepada DS Anwar Ibrahim dan PR. Mencipta dan mewujudkan pelbagai isu yang bertujuan memperlihatkan keburukkan dan informasi negatif tentang pimpinan PR dan mencetuskan sentimen perkauman . Malah sanggup memfitnah dan menjadi penyebar berita fasik kepada rakyat.

Utusan Malaysia terus menutup segala kejahatan dan kerosakkan yang dilakukan oleh pimpinan UMNO . Utusan Malaysia menjadi akhbar yang menjijikkan dan sebangsat-bangsatnya. Tiada moral dan akhlak.

Utusan Malaysia bukan sahaja WAJIB dipulaukan oleh rakyat seluruh Malaysia , tetapi sewajarnya diHAPUSkan terus daripada terus menjadi akhbar arus perdana yang terus gagal memainkan peranan sebagai media yang mampu bersifat profesional , telus dan adil serta mampu mendidik mentaliti rakyat Malaysia . Utusan Malaysia amdalah perosak minda rakyat. Agenda Utusan Malaysia hanyalah demi kepentingan survival pimpinan tertinggi UMNO yang cuba digambarkan tersangat baik . Bermoral dan berakhlak. Sedangkan terus menutup segala jenayah , korupsi , penyelewengan dan kebobrokkan yang dilakukan oleh mereka.

Media UMNO bertaraf rendah ini bukan sahaja gagal dalam menyampaikan segala informasi secara profesionalB? Malah bersifat rasis dan berat sebelah , Utusan Malaysia adalah bukti betapa gagalnya negara dalam melaksanakan kebebasan media . Melaporkan kebenaran serta menjadi akhbar yang berintegriti dan berkredibeliti .

Utusan Malaysia adalah media yang menjadi dalang dalam mengagalkan segala dasar perpaduan dan integrasi nasional. Melaksanakan agenda yahudi , pecah dan perintah serta berat sebelah yang selama ini diimplimentasikan oleh Utusan Malaysia akan menjadi Utusan Malaysia adalah lidah SYAITAN UMNO yang akan merosakkan pemikiran rakyat dan generasi muda Malaysia. PERANAN APCO TERNYATA DAPAT DILIHAT DAN DIRASAI MELALUI MEDIA SYAITAN UMNO UTUSAN MALAYSIA.