klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Selasa, 9 Februari 2010

Diinterview oleh TV Selangor pasal Saifool Buat Aduan Ugut Bunuh !!!???

Petang tadi saya dihubungi oleh wartawan TV Selangor untuk memberikan komen terhadap tindakan saifool membuat laporan polis ekoran keluar dalam facebook oleh penyokong DSAI mengugut beliau untuk dibunuh .
Saya menyatakankan ini tindakan propaganda murahan dan tindakan memfitnah oleh saifool yang sudah tertekan dengan keadaan yang ada . Ianya tidak lari daripada perancangan jahat yang cuba dibuat oleh para konspirator yang bertujuan memburukkan imej para penyokong DSAI yang tidak terlalu bodoh untuk bertindak sedemikian terhadap beliau.
Sedangkan Saifool yang sentiasa dikawal rapi oleh pihak polis . Sekiranya para pendokong dan penyokong DSAI hendak buat sedimikian rupa , sudah lama boleh bertindak bodoh sebegitu . Adakah benar yang mengirimkan ugutan tersebut adalah merupakan penyokong DSAI utau upahan tertentu yang bertujuan untuk mencemar nama baik DSAI dan para penyokong DSAI yang saya dapati selama ini sangat berakhlak dan bermoral. Tidak pernah kita merancang sebarang tindakan yang bertujuan memudaratkan sesiapa.
Dimahkamah tadi pun , tiada sesiapa pun yang menyentuh , menghina atau bertindak biadap terhadap sdr Ruslan Kasim , hanafiah Man , Lokman Nor Adam yang hadir ke Mahkamah atas kes arsenik . Walaupun mereka semua orang ketahui mereka bertindak menyerang keadilan dan DSAI. Itu moral penyokong reformasi dan DSAI!
Saifool tetap seorang pembohong ! pemfitnah!

Tolak Fitnah 2 ! Selamatkan Malaysia !

Mahkamah Malaysia Mahkamah Kangaroo , Ghani Anjing Penjilat Najib

Hari ini mahkamah telah membuat keputusan dengan memberikan kemenangan 3-2 kepada Zambry. Sepertimana yang saya jangka , sudah pasti kekalahan akan terus menimpa Nizar dan Pakatan Rakyat Perak.
Zambry disahkan adalah MB Perak yang sah. MB Mahkamah ! Bukan MB Rakyat Perak!
Saya TABIK kepada DS Nizar dan seluruh pimpinan PR Perak yang terus istiqamah mempertahankan kebenaran . Pelbagai insiden telah berlaku . Tapi tetap utuh mempertahankan kebenaran dan menentang kezaliman UMNO / BN .
Sempat berbual dengan YB Senator Dr. Syed Husin ( Timbalan Presiden Keadilan ) di lobby mahkamah tinggi jalan duta tengahari tadi , apabila membincangkan isu kekalahan DS Nizar di Istana Keadilan Putrajaya , kata beliau ... " adakah anda yakin kita akan menang ? sedangkan Najib merestui mereka , Sultan menyebelahi mereka .." . Saya mencelah .. " Malaysia , undang-undang ditadbir oleh Ghani Patail". JawabDr. Syed .. " Tidak, kuasa terletak pada PM, Ghani hanya ' ANJING PENJILAT' yang melaksanakan arahan ketuanya".
Tambah beliau lagi .." Tidak mengapa , sekurang-kurangnya dunia akan terus melihat mahkamah kita TETAP TIDAK ADIL dan TERUK".

KENYATAAN MEDIA SIDANG AKHBAR PARTI KEADILAN RAKYAT CABANG SIK & ANGKATAN MUDA KEADILAN CABANG SIK

Assalammualaikum W.B.T dan selamat petang. Terlebih dahulu saya panjatkan kesyukuran kepada Allah S.W.T kerana dengan keizinan dan limpah rahmatnya pada petang ini kita dapat mengadakan satu sidang akhbar untuk menerangkan keadaan sebenar kedudukan PKR Cabang Sik dan seterusnya dapat menjawab segala tohmahan dan fitnah yang telah dilemparkan terhadap PKR Cabang Sik khususnya AMK Cabang Sik.

Terima kasih yang tidak terhingga kepada wartawan-wartawan kerana sudi datang untuk sidang akhbar ini.Sebenarnya senario yang berlaku di Sik ini seperti mana yang tuan-tuan sedia maklum dan sudah pun tersebar ke seluruh Malaysia, bukanlah satu senario yang baru dan pelik.

Mengapa saya mengatakan demikian. Ini kerana tuan-tuan pun tahu ini adalah salah satu propaganda dan agenda jahat UMNO untuk melemahkan kekuatan Pakatan Rakyat khususnya PKR. UMNO pada ketika ini berasa amat gentar dan gerun dengan kekuatan Pakatan Rakyat khususnya PKR dan PKR Cabang Sik.

Pada masa sekarang di Parlimen Sik khususnya golongan muda begitu tertarik dan amat berminat untuk menyertai PKR. Bilangan golongan ini yang menyertai PKR amat menggalakkan pada masa sekarang. Atas sebab itulah UMNO khususnya UMNO BahagianSik merasa gelabah dan tidak keruan. Maka oleh sebab itulah mereka telah menyusun danmengatur satu propaganda untuk melemahkan PKR Cabang Sik. Ini terbukti seperti yangtuan-tuan sedia maklum iaitu pada 5hb Februari 2010 yang lalu kononnya seramai 200 ahli AMK PKR Cabang Sik telah mengisytiharkan keluar parti dan membubarkan AMK Cabang Sik. Mereka juga telah membuat satu kenyataan bahawa PKR Cabang Sik juga akan dibubarkan. Ini merupakan satu pembohongan yang terang lagi nyata yang sengaja direkayasa dengan tujuan untuk memecahbelahkan parti.

Tuan-tuan, ini bukanlah lakonan baru UMNO tetapi lakonan dan skrip lama yang diulang-ulang oleh mereka. Mereka telah mengumpul ahli-ahli pemuda UMNO dan kemudiannya mengisytiharkan keluar PKR.Tuan-tuan, saya tidak nafikan sebenarnya memang terdapat beberapa orang ahli PKR Cabang Sik bersama mereka tetapi saya yakin mereka tidak lebih dari 5 orang ahli yang telah kita kenal pasti. Selainnya adalah pelakon-pelakon yang didatangkan oleh UMNO khususnya UMNO Bahagian Sik.

Mereka ini sebenarnya adalah ahli-ahli PKR yang kecewa kerana tidak mendapat kedudukandalam parti (bukan parti menyekat mereka tetapi mereka tidak layak dan tidak berkebolehan).Spesis-spesis ini menyertai parti selepas kemenangan Pakatan Rakyat pada PRU 12 dengan niat dan tujuan untuk mencari kepentingan peribadi. Mereka ini tidak ikhlas dalam perjuangan parti dan memperjuangkan hak rakyat.

Dahulu mereka adalah ahli-ahli UMNO tetapi apabila tidak mendapat tempat dalam UMNO mereka keluar menyertai PKR. Sekarang mereka tidak mendapat kedudukan dan habuan dalam PKR mereka keluar untuk menyertai UMNO semula. Saya hendak berpesan kepada UMNO bergembiralah menerima keahlian mereka ini kembali kerana dengan pengisytiharan mereka keluar dari PKR, sebenarnya telah menghapuskan satu beban yang besar kepada PKR khususnya PKR Cabang Sik. Ini kerana mereka ini bagaikan ‘duri dalam daging’ yang menimbulkan pelbagai masalah dalam parti.

Sebenarnya mereka ini adalah golongan yang telah lama kecewa dalam PKR. Pertama ketikaPilihanraya kecil Bukit Selambau yang lepas mereka tidak mendapat apa yang mereka kehendaki dan ada di antara mereka pada masa itu telah belot kepada parti. Kedua ada di antaramereka yang bercita-cita untuk menjadi ahli Majlis Daerah Sik. Tetapi mereka tidak dipilih oleh parti kerana tidak memenuhi syarat jadi mereka bertindak keluar dari parti, sebenarnya parti di dalam proses untuk memecat dan menggantung keahlian mereka. Jadi tindakan mereka ini memudahkan lagi kerja parti untuk memecat mereka. Terima kasihlahkepada mereka kerana tidak lagi menjadi beban kepada parti. Golongan seperti ini penyertaanmereka di dalam parti bukan untuk berjuang atau bekerja untuk rakyat tetapi hanya memikirkan apakah habuan yang bakal mereka perolehi. Golongan ‘opportunist’ seperti ini saya percaya dan yakin bahawa mereka tidak akan berjaya mendapat dan menarik sokongan rakyat.

Rakyat sudah masak dan muak dengan lakonan mereka. Tindakan mereka tidak akan dapat mengganggu-gugat kekuatan Pakatan Rakyat khususnya PKR Cabang Sik dan saya pasti kekuatan PKR akan menjadi lebih kuat lagi, dengan ketiadaan mereka. Ini kerana selama ini pun mereka tidak menyumbang apa-apa kepada parti. Sebaliknya hanya memberi masalah sahaja kepada parti. Lagi pun mereka ini hanyalah ahli biasa yang tidak memegang apa-apa jawatan dalam parti.

Kepada golongan ini saya ingin berpesan jadilah manusia yang berprinsip dan bermaruah. Janganlah menggadaikan prinsip dan maruah kita hanya kerana sedikit habuan, kerana Nabi S.A.W pernah bersabda yang bermaksud “janganlah kamu menggadaikan kepentingan agama kerana memikirkan sedikit keuntungan dunia kerana mereka itu akan tergolong di kalangan orang-orang yang rugi di dunia dan akhirat”.

Saya harap dengan penjelasan ini maka segala prasangka negatif terhadap keutuhan dan kekuatan Pakatan Rakyat khususnya PKR Cabang Sik telah terjawab.PKR Cabang Sik serta AMK Cabang Sik tetap utuh dan kuat untuk meneruskan agenda perubahan rakyat dan menawan Putrajaya pada PRU 13 nanti. UMNO- Barisan Nasional pasti akan kecundang bukan sahaja di Sik malah di seluruh negara. INSYAALLAH.

HIDUP PKR! REFORMASI!

Sekian. Terima kasih.

PKR CABANG SIK & AMK CABANG SIK

UMNO Sentiasa Dulu Kini & Selamanya Perbodoh seluruh orang Melayu

Sifat perniaga Melayu tidak akan berubah sampai bila bila . Tak malu ke kita yang berbangsa Melayu hanya level "BERNIAGA di gerai WARUNG DAN DI TEPI LONGKANG DAN DI TEPI JALAN RAYA atau GERAI BEGERAK shaja" .

Bangsa Melayu Thai atau Mamak mampu menyewa Gerai di shoplot . Walhal Bangsa Melayu Malaysia telah diberi berbagai bagai imbuhan dan pinjam oleh TEKUN Dan Mikro , kenapa sampai sekarang Perniaga Melayu Malaysia masih berniaga di warung di tepi longkang.

Kita lihat Bangsa Melayu Thai mampu membuka Gerai TOM YAM dan malah mampu menyewa gerai di shoplot tanpa bantuan TEKUN Dan MIKRO dan Bangsa Mamak pun mampu menbuka BISTRO 24 Jam di shoplot tanpa bantuan TEKUN Dan MIKRO.

Kepada Kumpulan SEDAQ dan NGO NGO yang berdemo pada hari Jumaat yang lalu jangan anda semua memperbodohkan Perniaga Melayu Malaysia untuk berdemo kerana perniaga Melayu Malaysia berniaga di tepi longkang dan di tepi jalan . Kenapa Kumpulan SEDAQ dan NGO NGO yang di tunjangi oleh UMNO BN tidak mahu membantu Perniaga Melayu Malaysia mendapatkan atau menyewa gerai dishoplot.Kita dah masuk zaman 20han , kenapa level kita masih berniaga di tepi longkang dan di tepi jalan . Wahai Perniaga Melayu Malaysia tak malu ke kita dengan Warga Bangsa Melayu Thai dan Bangsa Mamak .

Perniaga Melayu Thai dan Perniaga Mamak tanpa bantuan pinjaman TEKUN Dan MIKRO mereka mampu sewa gerai shoplot dan mereka berniaga mempunyai lesen dari PBT. Bangunlah Perniaga Melayu Malaysia jangan jadi katak ( macam ibrahim ali ) di bawah tempurung . ALLAH tidak akan merubah sesuatu kaum melainkan kaum e2 sendiri merubah.

Tinggalkan UMNOBN kalau tidak Perniaga Melayu Malaysia akan sampai mati berniaga ditepi longkang dan di tepi jalanraya .Perniaga Melayu Pulau Pinang tolonglah berdemo lah kat bangunan UMNO bahgian masing masing , minta UMNOBN dapat gerai dishoplot untuk berniaga kalau benar mereka mahu tolong bangsa melayu untuk berniaga jangan jadi macam " LEMBU DI TARIK HIDUNG JE ".

Saya rakyat 1 Malaysia menyeru kepada Perniaga Melayu Malaysia terutama di pulau pinang jangan berkawan dengan UMNOBN kalau mereka tidak dapat membantu anda untuk mendapat atau bantu sewaan gerai shoplot untuk anda berniaga seperti Bangsa Melayu Thia dan perniaga Mamak . Dan berdemolah kat Bangunan Mara , memohon akar Mara membuat gerai deretan untuk anda berniaga

artikel ini diemailkan oleh Zul Mamak pada saya - saya tambah skit tajuk tersebut biar lebih cantikkk . jazakalallah Zul

anwars trial speech by michael danby

Michael Danby, Federal Member for Melbourne Ports and Chair of the Australian Parliamentary sub-committee on Foreign Affairs

Tonight, I want to speak out on behalf of fellow democrats around Asia, who areflabbergasted at events unfolding in Kuala Lumpur. I refer to the trial which began today of the Malaysian Opposition Leader, Dato Seri Anwar Ibrahim. For the second time, the Malaysian leader of the Opposition, Anwar Ibrahim is on trial for what they call in ancient grating English, ‘Sodomy’. For the second time, the Malaysian legal system is being manipulated by supporters of the incumbent government to drive Malaysia’s best known leader Anwar Ibrahim out of national politics. For the second time, documents are being forged, witnesses are being coerced, evidence is being fabricated.


This trial, like the first trial of Anwar Ibrahim, is a disgrace to Malaysia, a country that aspires to democratic norms, where parties change power peacefully and political opponents are not persecuted by organs of the state. Perverting the legal system for political ends by charging Anwar with sexual offences is an affront to human rights. In the first place, the offences with which Anwar has been charged that should not be on the statute book. Australia abolished its laws punishing consenting adult homosexual acts decades ago, as did most advanced countries. It’s long past time that Malaysia also repealed these laws, which it inherited from British colonial times. If these laws did not exist, they could not be used for political purposes as we are currently seeing.

In the second place, everyone in Malaysia, and everyone in the international legal community, knows that Anwar is innocent of these charges. This week the Wall Street Journal published a first-hand account of how the Malaysian Special Branch police fabricated the charges that led to Anwar’s first trial in 1998. Munawar Anees recalled how he had been starved and beaten into signing a false confession which implicated Anwar. Now it’s happening again. These are the lengths to which the corrupt elements within the Malaysian ruling party are willing to go to frame Anwar and remove his threat to their power.

Malaysia is a long-time friend and ally of Australia. Over the past 40 years Malaysia has become an increasingly prosperous and successful multi-cultural society. We continue our friendly and mutually beneficial relationship with Malaysia, which is a deep economic, strategic and cultural relationship.

But Malaysia is also a country of 28 million people who have lived ever since independence more than 50 years ago under the rule of the same party, the United Malay National Organisation or UMNO. UMNO has stayed in power by playing on the Malay fears of the Chinese and Indian minorities. So long as Malaysian politics were polarised even subtlety along racial lines, so long as the Malays voted loyally for UMNO, then the self-perpetuating UMNO oligarchy, who have grown rich through long years of power and through their cozy links to business, would be safe.

That’s why Anwar Ibrahim is such a threat. For the first time Malaysia has a charismatic Malay opposition politician able to appeal to Malay voters and pose a real threat to UMNO’s hold on power. At the 2008 elections Anwar’s People’s Justice Party and its allies won 60 seats away from UMNO and its allies, creating a viable two-party system for the first time. As a result, Abdullah Badawi was deposed as Prime Minister and replaced by Najib Razak, but the threat from Anwar’s coalition continues to grow. So even though the first attempt to frame Anwar on these spurious charged had failed, the corrupt forces within UMNO have decided to try again.

I recently had the privilege of meeting Anwar Ibrahim when he was in Melbourne for the Parliament of the World’s Religions in December. He is an intelligent and articulate and passionate democrat. He is committed to a thorough reform of Malaysian government, to rid it of the cronyism, corruption and authoritarian tendencies that have gained ground since Mahathir Mohammed became Prime Minister in 1981. He is a great, although not uncritical, friend and admirer of Australia. If he were to become Malaysia’s Prime Minister our relationship with Malaysia would become even stronger.

I am pleased that in the last few hours the judge has suspended the case against Anwar for a day. I hope Prime Minister Najib and his ministers are not involved. The best way for them to prove that they are not is to intervene and have these charges withdrawn, and those responsible for fabricating them punished. Malaysia is a great country, and an emerging power in our region. It can do without the embarrassment that these disgraceful proceedings are undermining its newly won democratic credibility.

Michael Danby

http://keadilan-international.blogspot.com