klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Ahad, 29 Mei 2011

Rakyat Malaysia akan terima hadiah lepas PRU 13

Setakat ini kerajaan umno tepaksa membatalkan niat untuk menaikkan RON 95 walaupun ada usaha untuk menaikkan harga petrol tersebut . Ini membuktikan bahawa kerajaan umno terlalu takut untuk berdepan dengan reaksi kemarahan rakyat yang bakal mengundang jika bahan api tersebut dinaikkan .

Malah ini juga membuktikan bahawa kerajaan tidak mampu berbohong dengan rakyat kerana dalam saat harga minyak dipasaran asia dan antarabangsa sedang turun , tiba-tiba kerajaan umno menaikkannya . Gendang dan paluan subsidi adalah lagu tempang yang cuba didendangkan kepada rakyat. Sedangkan kerajaan umno terus mengekalkan subsidi kepada syarikat gergasi Tenaga Pengeluar Bebas / swasta ( IPP ) sejumlah rm 19 billion .

Akhirnya tidak dapat dibendung lagi kerajaan terpaksa menaikkan tarif elektrik . Bimbang berlaku serentak kenaikan sumber utama rakyat tersebut , terpaksalah kerajaan umno menangguh kenaikan harga petrol RON 95 .

Selain itu ini adalah juga membuktikan bahawa PRU 13 bakal tiba dalam tempoh masa yang agak terdekat . Sudah pasti isu kenaikan harga minyak akan memberikan kesan kepada umno . Undi protes rakyat bakal menumbangkan umno untuk pertahankan putrajaya. Sedar tidak sedar . Kenaikkan tarif elektrik bakal mengundang natijah yang sama iaitu kenaikan harga barang makanan dan keperluan .

PRU 13 masih menjadi teka-teki . Sudah pasti kerajaan umno sedang mempersiapkan segala perancangan yang cukup rapi bagi memastikan umno/bn akan menang bagi membentuk kerajaan . Selepas itu la, rakyat Malaysia bakal menerima habuan daripada kemenangan umno dengan menaikkan harga RON 95.

sudah pasti rakyat bakal menghadapi suasana harga barang makanan dan keperluan hidup akan melambung . Masa sudah tiba untuk rakyat mencipta sejarah .