klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Jumaat, 29 Oktober 2010

ISU AIR SELANGOR untuk hebahan

Fakta: SYABAS tuntut perjanjian lama untuk naikkan harga air 37% bulan ini. Kerajaan Negeri dibawah Pakatan Rakyat tak benarkan. Oleh itu SYABAS akan saman Kerajaan Negeri. (PUTAR BELIT UMNO: Kerajaan Negeri Selangor akan naikkan harga air kerana rugi setelah beri air percuma 20m padu). Kerajaan Negeri sedang berusaha untuk mengambailalih pengurusan air (dasar penswastaan air ternyata gagal serta membebankan rakyat) tetapi dihalang oleh Kerajaan Pusat. Perbincangan sedang berlaku dan tarikh akhir keputusan adalah pada 30 Nov.

Kempen "Kembalikan Hak Air kepada Rakyat" serta Tandatangan & Ceramah Penerangan akan diadakan diseluruh Negeri mulai 6 Nov melibatkan EXCO & YB menjelaskan isu air ini. Kemuncaknya ialah "PERHIMPUNAN 100 RIBU RAKYAT" pada 5 Disember di Masjid Negara jam 1 tghari dan berarak ke Istana Negara menyerahkan Memo Rayuan kepada yang Di Pertuan Agung.

Semua pemimpin dan pendukung PR harap dapat beri kerjasama dalam semua program yang diatur serta bantu kerja mobilisasi bagi mempastikan kejayaan program ini.

Penganjur bersama:

Dr Badrulamin (Keadilan), Mat Sabu (PAS), YB Teressa (DAP).