klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 13 Jun 2009

selamat datang Datuk Zahid Ibrahim ke Parti Keadilan Rakyat

KAJANG - Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mengumumkan kemasukkan Datuk Zahid Ibrahim ke dalam Parti Keadilan Rakyat dalam Kongres Khas Nasional bertempat di Kolej Universiti Islam Selangor ( KUIS ) , Kajang sambil menjulang tangan beliau dan disambut dengan tepukan gemuruh seluruh perwakilan yang turut berdiri mengalu-alukan kemasukan secara rasmi Datuk Zahid Ibrahim ke dalam parti.
Segala persoalan terjawab , akhirnya Datuk Zahid Ibrahim yang merupakan bekas Menteri Di Jabatan Perdana Menteri dan dipecat daripada UMNO telah memilih Parti Keadilan Rakyat sebagai wadah perjuangan politik beliau . Semoga kehadiran beliau akan dapat membantu ke arah memperkasakan Parti Keadilan Rakyat .

farizmusa.blogspot.com

MAS RUGI RM138 JUTA RINGGIT


KUALA LUMPUR 12 Jun – Malaysian Airline System Bhd. (MAS) mencatatkan kerugian operasi sebanyak RM138 juta bagi suku pertama tahun kewangan yang berakhir 31 Mac 2009.
FM - Ala sikit sangatnya rugi !!!!

Pungutan suara 'should MCA leave BN?' hilang dari laman blog Presiden MCA

Satu pungutan suara bertajuk "Adakah Perlu MCA Keluar BN?" dalam laman blog Presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat dikeluarkan hari ini bersama-sama dengan pungutan suara yang lain.

FM - confirm Najib Altantuya mengamuk sakan !

Should MCA leave BN?

Friday, June 12, 2009

Percaya tak percaya...Ong Tee Keat...ye Ong Tee Keat Presiden MCA tu dalam blog dia buat poll ni...Should MCA leave BN?

Yes 2353 ( 78% )

No 665 ( 22% )

Number of Voters : 3018
FM - so tunggu apa lagi ? keluar je la.....

Tragedi Bumbung Stadium Runtuh; SPRM akan memanggil bekas Exco kerajaan negeri

Saturday, June 13, 2009 2:23 AM

KUALA TERENGGANU – Sekurang-kurang tiga orang bekas Exco kerajaan negeri dan beberapa pegawai senior dari Jabatan Kerja Raya negeri akan dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia untuk siasatan tragedi bumbung runtuh Stadium Sultan Mizan Zainal.
Satu sumber menyatakan bekas Exco kerajaan negeri mempunyai maklumat penting dalam membantu merungkai kejadian yang memalukan 2 Jun lalu.
Sumber tersebut turut menyebut dokumen melibatkan pemilihan kontraktor yang bertanggungjawab terhadap kerja-kerja pemasangan atap Stadium bernilai RM300 juta itu akan diperolehi dari pihak berkenaan.

FM - YE KE? BETUL KE? MACAM TAK PERCAYE JE.... KITA TUNGGU SAPA YANG KENA? DERIS JUSOH SPRM TAK NAK SIASAT KE? RASA SAYA DERIS JUSOH LAGI BANYAK MEMPUNYAI MAKLUMAT PENTING DAN MEMBANTU SELAIN ' 3 ABDUL' NI.
Altantuya, a new word in Cambridge Learner's Dictionary............! [AX-1240208433565] Cambridge announced the publication of 3 dictionaries for Malaysian markets, recently.Included in the Learner's edition are some of the new words approved by Dewan Bahasa Dan Pustaka, one of which is "Altantuya".However, sources said these books may be pulled off the shelves soon as Najib, the new Prime Minister of Malaysia , has issued an order to ban these publications.

Kerajaan Najib Altantuya Perlu Siasat Ketua Polis Negara


Friday, June 12, 2009

Gerakan mahasiswa, Solidariti Anak Muda Malaysia hari ini membidas keengganan kerajaan menyiasat kenyataan bersumpah tiga pegawai polis yang mendakwa Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan bersekongkol dengan Ah Long atau ceti haram tanah air.
Pengerusi gerakan itu, Badrul Hisham Shaharin berkata kenyataan bersumpah itu sudah menjadi asas yang kukuh untuk menyiasat Musa.“Kewujudan kenyataan bersumpah dari tiga anggota PDRM iaitu ASP Hong Kin Hock, ASP Md. Yusof Ahmad dan Sarjan Mohd Yasin Malik yang mengaitkan Musa Hassan dengan Ah Long tidak boleh ditolak begitu sahaja,” tegas Badrul.
Beliau menambah kerajaan seharusnya menggantung tugas Musa dan pegawai polis terbabit serta-merta dan mengadakan siasatan bebas, berkecuali terhadap dakwaan itu.Badrul, yang juga Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat, menunjukkan kepada krew TV Antara salinan akuan bersumpah ASP Hong Kin Hock.
Turut bersama di sidang media itu ialah Adun Paroi Taufek Abdul Ghani dari Pas.Ketika membuat akuan bersumpah itu pada tahun 2007, Hong adalah seorang pegawai di Cawangan Operasi/Bantuan Teknik Jabatan Siasatan Jenayah Komersil.Beliau dikatakan mengesan pembabitan Musa dalam kegiatan kongsi gelap apabila diarah oleh pegawai atasan untuk mengumpul maklumat mengenai kegiatan Ah Long di Johor dan Melaka.
Menurut Hong, sindiket Ah Long berkenaan dikatakan mengguna Musa Hassan untuk melindungi mereka daripada tindakan polis.Hong berkata Musa telah mengarahkan tindakan tata tertib diambil terhadapnya apabila beliau mula menyiasat seorang pemimpin sindiket berkenaan yang digelar Tengku.
Alasan Musa ialah Hong kononnya telah membuat rakaman risikan secara tidak sah ketika menjalankan siasatan berkenaan.“Saya merasa tertekan kerana tindakan saya mematuhi arahan pegawai atasan saya dalam menjalankan risikan terhadap kegiatan ceti haram yang membabitkan nama Tengku, boleh menyebabkan saya dikenakan siasatan oleh Bahagian Tatatertib,” kata Hong dalam kenyataan bersumpahnya.
Badrul berkata kenyataan bersumpah Hong dan dua pegawai polis lain atas perkara sama tidak harus ditolak oleh pihak berkenaan begitu sahaja kerana Musa adalah pegawai polis tertinggi negara.Satu siasatan bebas dan menyeluruh harus diadakan demi kredibiliti Polis diRaja Malaysia dan untuk membela semua anggota polis yang menjalankan tanggungjawab mereka tanpa mengira bulu, kata Badrul. -TVA

SPRM Tahan Pemimpin UMNO Terengganu ?

Friday, June 12, 2009

Kemaskini - Siasatan kes rasuah dua Datuk diserah kepada pendakwaan

KUALA LUMPUR - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini mengesahkan siasatan berhubung isu rasuah pembinaan projek Lebuh Raya Lingkaran Tengah 2 (MRR2) membabitkan dua lelaki bergelar Datuk telah siap dan diserahkan kepada Bahagian Pendakwaan.
Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mohd. Syukri Abdull memberitahu, pihaknya berpuas hati dengan keseluruhan hasil siasatan itu dan telah merakamkan keterangan kedua-dua lelaki yang berusia lingkungan 50-an itu
Menurutnya, SPRM turut mengambil dokumen berkaitan projek pembinaan lebuh raya berkenaan membabitkan kedua-dua mereka.
FM - Harap SPRM tidak main wayang sudah la... pimpinan UMNO tu! kebal mereka tu! anak jerung tu! atau selepas ni kenyataan SPRM dan pendakwaraya - " selepas selesai siasatan SPRM dan pihak pendakwaraya mendapati kedua-dua pemimpin UMNO tersebut didapati tidak bersalah , full stop !"

KONGRES KHAS PARTI KEADILAN RAKYAT

KONGRES NASIONAL KHAS
Parti Keadilan Rakyat
Tarikh :
13 Jun 2009
Tempat:
Kolej Universiti Islam Selangor ( KUIS )
Kajang , Selangor Darul Ehsan
SELAMAT BERKONGRES KEPADA SEMUA PERWAKILAN
SELURUH MALAYSIA !