klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Selasa, 25 Mei 2010

SEKILAS DI PRK SIBU - ISU TANAH FOKUS KEMPEN AMK

JAZAKALLAH HASLAN KERANA PUBLISH GAMBAR BANNER NI KAT FACE BOOK. HASIL KERJA TANGAN SAYA SEWAKTU DI PRK SIBU. BOLEH SIMPAN JADIKAN KENANGAN .
KITA 'ALL OUT' PERANG ISU TANAH RAKYAT YANG 100 TAHUN MASIH BELUM SELESAI-SELESAI. MOJORITI PENDUDUK DI KG. DATU , KG. ILIR , KG. NANGKA SEHINGGALAH KE KG. SUNGAI ANTU MASIH BELUM MENDAPAT GERAN HAK MILIK .
TANAH TERSEBUT SEBENARNYA SEKARANG ADALAH TERLALU TINGGI HARGANYA SEBAB BERADA DALAM BANDAR SIBU . BAYANGKAN KALAU RM30,000 UNTUK 1 POIN. KALAU 100 POIN BERAPA ? JUTAWAN !
TAIB MAHMOD , PBB DAN BN TERUS MENAFIKAN HAK RAKYAT . SETIAP KALI PILIHANRAYA DIMOMOKKAN DENGAN JANJI MANIS MU.
AMK SEWAKTU PRK SIBU TELAH MENCABAR TAIB MAHMOD UNTUK BERDEBAT DAN KITA TELAH MENGHANTAR SURAT SECARA RASMI DI IBUPEJABAT SUPP . DITERIMA OLEH NAIB PRESIDEN SUPP.
KITA LANTIK SDR NAZIB , KETUA AMK SARAWAK UNTUK BERDEBAT DENGAN TAIB MAHMOD .
15 MEI 2010 , KITA SEDIAKAN MEJA YANG BERLAMBANGKAN BN UNTUK TAIB MAHMOD TURUN KE IDAMAN CAFE . LAWAN DENGAN ANAK MUDA BERNAMA NAZIB SEDANGKAN TAIB MAHMOD LEBIH DARIPADA 20 TAHUN MENJADI KETUA MENTERI.
MALANGNYA TAIB MAHMOD TIDAK TURUN BAGI BERDEBAT ISU TANAH . KENAPA MASIH BELUM SELESAI . ALHAMDULILLAH SAYA DIMAKLUMKAN OLEH YB FAUZIAH SALLEH , PENGARAH JPRP BAHAWA SEMUA PETI UNDI DUN NANGKA ( MAJORITI MELAYU - MELANAU ) YANG SELAMA INI DIDOKTRINKAN OLEH BN DAN MEDIA MILIK UMNO - DAP KOMUNIS TELAH MENINGKAT SOKONGAN KEPADA PR / DAP .
SUDAH SEMAKIN RAMAI MENYELAMI KEBERANIAN ROSLY DHOBY MELAWAN PENJAJAH BARU ! LAWAN TETAP LAWAN !

Bubar Dun: Umno Diingat Jangan Ambil Risiko

. Ahad pada pukul 2.21 pagi
Dari Harakah Daily
Oleh Mohd Shubihi Muhamad Zain

Umno BN diingat jangan terlalu mengambil risiko menyerang negeri-negeri Pakatan Rakyat dengan kaedah memujuk Adun PR lompat parti, kerana tiada jaminan Umno BN akan menang pada pilihan raya umum nanti nanti.

Ahli Majis Pimpinan Pusat, Parti Keadilan Rakyat, Datuk Johari Abdul (gambar) berkata, beliau juga tidak nampak strategi Umno BN itu akan membuahkan kejayaan, apatah lagi mahu merampas kembali pentadbiran negeri yang telah dimenangi PR dalam pilihan raya umum yang lalu.

“Mereka (BN) juga jangan ambil risiko dan ingat mereka hebat, kalau pun diadakan pilihan raya jangan ingat BN akan menang, belum tentu BN akan menang,” katanya.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas serangan terhadap negeri Kedah sehingga kerajaan negeri menganjurkan ceramah khas isu bubar Dun malam ini.

Menurutnya, isu pembubaran Dun Kedah hanyalah mainan politik Umno dan perang psikologi mereka terhadap kerajaan PR Kedah.

Umno selaku pembangkang di negeri itu katanya menjadi tidak tentu arah apabila Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berjaya mengawal dan mentadbir negeri dengan baik.

“Mereka mencipta berbagai fitnah, usaha dan helah untuk memporak-perandakan kestabilan pemerintahan Pakatan Rakyat (PR) yang diketuai oleh Ustaz Azizan, namun kerajaan negeri mampu menahan asakan tersebut dengan baik.

“Malam ini, insyaAllah, kita akan himpunkan kesemua Ahli Parlimen dan Adun untuk buktikan kepada rakyat bahawa kita sentiasa berdiri teguh di belakang Ustaz Azizan,” katanya ketika ditemui semasa menyaksikan Kejohanan Bola Sepak Liga MB Kedah di Padang Guar Chempedak, tengah hari tadi.

SEBELUM INI BLOG L DAN M KEPADA BRUNEI , SEKARANG 6 BIDANG TANAH KEPADA SINGAPURA

Pakatan Rakyat hari ini menggesa kerajaan UMNO-Barisan Nasional (BN) pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyatakan manfaat di sebalik pertukaran enam bidang tanah di Tanjong Pagar dengan dua kawasan di Singapura.

Bagaimapun, keputusan yang dicapai oleh Najib dengan rakan sejawat dari Singapura, Lee Hsien... Loong itu dikhuatiri berakhir seperti krisis di wilayah Limbang.

"Kami, setelah berlakunya pertukaran di Limbang iaitu dua blok L dan M di perairan Sabah dan Sarawak, cukup khuatir dan mahu persoalan ini dilihat daripada perspektif menyeluruh," katanya kepada TV Selangor.

Najib hari ini bersetuju memindahkan stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di Tanjong Pagar ke Pusat Pemeriksaan Kereta Api Woodlands (WTCP) menjelang 1 Julai 2011.

Malaysia juga akan menempatkan kemudahan kastam, imigresen dan kuarantin (CIQ) kereta apinya di WTCP. Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzufkefly Ahmad mengingatkan Najib betapa era ‘hanya pemimpin tahu semua perkara’ sudah berakhir.

Dalam erti kata lain, beliau berkata, kerajaan harus menilai dan mengambil kira pandangan pihak lain dalam memastikan kedaulatan dan kepentingan negara tidak dikesampingkan begitu sahaja.

"Era pemimpin tahu sudah berlalu, lebih-lebih lagi dalam membuat keputusan yang bersabit dengan kedaulatan, kepentingan, negara dan rakyat. Jadi, jangan mudah-mudah dilakukan tanpa analisis, tanpa kajian mendalam," katanya.

Kata Dr Dzul, Najib harus telus dan terbuka dalam soal perjanjian yang termeterai antara kerajaan Malaysia dan Singapura.