klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Selasa, 25 Mei 2010

SEKILAS DI PRK SIBU - ISU TANAH FOKUS KEMPEN AMK

JAZAKALLAH HASLAN KERANA PUBLISH GAMBAR BANNER NI KAT FACE BOOK. HASIL KERJA TANGAN SAYA SEWAKTU DI PRK SIBU. BOLEH SIMPAN JADIKAN KENANGAN .
KITA 'ALL OUT' PERANG ISU TANAH RAKYAT YANG 100 TAHUN MASIH BELUM SELESAI-SELESAI. MOJORITI PENDUDUK DI KG. DATU , KG. ILIR , KG. NANGKA SEHINGGALAH KE KG. SUNGAI ANTU MASIH BELUM MENDAPAT GERAN HAK MILIK .
TANAH TERSEBUT SEBENARNYA SEKARANG ADALAH TERLALU TINGGI HARGANYA SEBAB BERADA DALAM BANDAR SIBU . BAYANGKAN KALAU RM30,000 UNTUK 1 POIN. KALAU 100 POIN BERAPA ? JUTAWAN !
TAIB MAHMOD , PBB DAN BN TERUS MENAFIKAN HAK RAKYAT . SETIAP KALI PILIHANRAYA DIMOMOKKAN DENGAN JANJI MANIS MU.
AMK SEWAKTU PRK SIBU TELAH MENCABAR TAIB MAHMOD UNTUK BERDEBAT DAN KITA TELAH MENGHANTAR SURAT SECARA RASMI DI IBUPEJABAT SUPP . DITERIMA OLEH NAIB PRESIDEN SUPP.
KITA LANTIK SDR NAZIB , KETUA AMK SARAWAK UNTUK BERDEBAT DENGAN TAIB MAHMOD .
15 MEI 2010 , KITA SEDIAKAN MEJA YANG BERLAMBANGKAN BN UNTUK TAIB MAHMOD TURUN KE IDAMAN CAFE . LAWAN DENGAN ANAK MUDA BERNAMA NAZIB SEDANGKAN TAIB MAHMOD LEBIH DARIPADA 20 TAHUN MENJADI KETUA MENTERI.
MALANGNYA TAIB MAHMOD TIDAK TURUN BAGI BERDEBAT ISU TANAH . KENAPA MASIH BELUM SELESAI . ALHAMDULILLAH SAYA DIMAKLUMKAN OLEH YB FAUZIAH SALLEH , PENGARAH JPRP BAHAWA SEMUA PETI UNDI DUN NANGKA ( MAJORITI MELAYU - MELANAU ) YANG SELAMA INI DIDOKTRINKAN OLEH BN DAN MEDIA MILIK UMNO - DAP KOMUNIS TELAH MENINGKAT SOKONGAN KEPADA PR / DAP .
SUDAH SEMAKIN RAMAI MENYELAMI KEBERANIAN ROSLY DHOBY MELAWAN PENJAJAH BARU ! LAWAN TETAP LAWAN !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan