klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Rabu, 26 Januari 2011

TOLAK BERDEBAT : AHMAD MASLAN TAKUT PEKONG TERBONGKAR !

Datuk Ahmad Maslan , Ketua Penerangan UMNO telah mengambil sikap yang sama seperti bosnya DS Najib Razak menolak cabaran debat oleh Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) Mazlan Aliman untuk berdebat mengenai masalah yang dihadapi oleh peneroka Felda. Tindakan Ahmad Maslan benar-benar di lihat DAYUS apabila cabaran tersebut ditolak .

Saya yakin dan percaya Ahmad Maslan tidak sanggup untuk berdebat dengan Mazlan Aliman berkaitan isu Peneroka Felda kerana kebimbingan akan membuka pekong hanyir UMNO dan Pengurusan Felda dalam menginaya dan menzalimi para peneroka Felda . Pelbagai persoalan dan tuduhan yang di buat oleh ANAK yang perlu dijawab secara terbuka oleh Ahmad Maslan .

Ahmad Maslan sebaliknya mengemukakan cabaran kepada Mazlan untuk berdialog secara tertutup bersama beliau dan pegawai Felda dengan harapan dapat menyelesaikan 20 perkara yang dibangkitkan oleh presiden ANAK itu. Kenapa harus berdialog secara tertutup ? Sedang isu yang diutarakan oleh ANAK perlu dijawab dan diketahui oleh seluruh warga Felda termasuk generasi ke dua dan ketiga FELDA . Malah semua 20 perkara tersebut telah menjadi perkara umum dan perlu diperjelaskan .

ANAK menyerahkan 20 perkara itu kepada Ahmad Maslan pada November tahun lalu yang mana antara lainnya melibatkan isu peneroka yang disingkir, isu hutang dengan Felda sehingga mencecah RM80,000 dalam masa tujuh tahun, dan masalah pembahagian pusaka oleh generasi kedua Felda. Dan cabaran sekali lagi dibuat oleh ANAK kepada Ahmad Maslan .

PRK Dun Tenang adalah platform terbaik untuk Ahmad Maslan dan ANAK . Kerana DUN Tenang mempunyai beberapa buah rancangan Felda , warga FELDA perlu diperjelaskan isu-isu tersebut . Kena harus bersikap dayus dan bacul ?

Ahmad Maslan dalam Buletin TV3 tadi menyatakan bahawa tiada penipuan , penyelewengan dan pembohongan dan mereka bukannya penipu , tidak melakukan penyelewengan dan dan tidak berbohong kepada peneroka Felda . Justeru , kenapa mengambil sikap menolak pedebatan tersebut ?

Terlalu banyak pekong , hanyir dan bangkai busuk yang cuba ditutup oleh Ahmad Maslan dan UMNO yang selama ini melakukan pelbagai penipuan , penyelewengan dan pembohongan terhadap para peneroka FELDA . FELDA dan UMNO seolah-olah menjadi 'lintah darat' yang menghisap 'darah warga FELDA' .

Kepada Jawatankuasa Bertindak Generasi Kedua FELDA tidak perlu hendeak menyibuk , kerana cabaran debat ini hanya khusus kepada Ahmad Maslan . Kerana persoalan Felda ini hanya layak dijawab oleh Ahmad Maslan sebagai MENTERI . Yang pasti Ahmad Maslan DAYUS dan PENAKUT !

UBAH SEKARANG , SELAMATKAN MALAYSIA !


*** saya pernah bertugas sebagai guru selama 5 tahun di Felda Palong , Jempol , Negeri Sembilan . Mengenali dan memahami penginayaan warga FELDA oleh UMNO dan FELDA .