klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 31 Januari 2011

Hisamuddin Harus Arah Polis siasat hubungan Najib dengan Isreal /Yahudi atau letak jawatan

Saya mendesak supaya Datuk Hisamuddin Hussein yang juga Menteri Dalam Negeri supaya mengambil tindakan terhadap hubungan Najib Razak dengan Isreal / Yahudi ! Hubungan intim Najib Razak yang bukan sahaja boleh menjejaskan keselamatan negara tetapi mengugat sensitiviti rakyat yang membenci kezaliman dan kerakusan Isreal yang merampas secara haram tanah Palestin serta membunuh rakyat yang tidak berdosa .

Tindakan Najib Razak yang membiayai dan menggunakan perkhidmatan APCO Worlwide adalah sangat merbahaya . Malah terdapat salinan dokumen perjanjian Malaysia-APCO Worldwide yang dikemukakan DS Anwar Ibrahim , menyatakan penglibatan Sekretariat Akhbar Perdana Menteri Malaysia, Datuk Tengku Sharifuddin Tengku Ahmad sebagai saksi perjanjian tandatangan pegawai kerajaan Malaysia dengan syarikat perunding Israel tersebut .

APCO Worldwide membuka pejabatnya di Kuala Lumpur pada 1 September 2009 selepas mengikat kontrak lumayan itu dengan kerajaan Najib. Syarikat tersebut mempunyai majlis penasihat antarabangsa termasuk beberapa tokoh yang pernah berkhidmat dengan rejim Zionis Israel seperti Shimon Shein bekas duta Israel ke Jerman, Itamar Rabinovich bekas duta Israel ke Amerika Syarikat dan Doron Bergerbest-Eilon bekas pegawai tinggi Agensi Keselamatan Israel.

Bukankah dengan bertindak dengan menggunakan RM 77 juta wang rakyat membiayai kos kontrak perjanjian tersebut diambil sikap dingin oleh Menteri Dalam Negeri dan membiarkan keselamatan negara berada dalam suasana yang kritikal ?Wujud ancaman terhadap keselamatan nasional, maklumat strategik negara terdedah kepada agensi perisikan asing dan tercalarnya maruah rakyat Malaysia . Dengan tindakan mengadakan perjanjian dengan APCO ini akan memungkinkan agensi perisikan Isreal sperti Shin Bet dan kerajaan Isreal dapat mengakses dan menggugat keselamatan negara .

Saya benar-benar merasa hairan dengan sikap kebisuan Menteri Dalam Negeri yang letakkan keselamatan negara dalam situasi sebegini tanpa mengambil sebarang tindakan yang sewajarnya . Sikap double standard Hisamuddin Hussein seolah-olah membuktikan penglibatan beliau dalam isu ini .

Kewajaran Hisumuddin Hussein meletakkan jawatan kerana beliau tiada integriti dan kredebiliti untuk menjaga keselamatan negara yang sedang diakses oleh musuh . Beliau seharusnya bersikap telus dan profesional demi kepentingan negera dan rakyat . Tindakan bersekongkol dengan jenayah Najib Razak ini adalah membuktikan kegagalan beliau sebagai Menteri Dalam Negeri yang turut seharusnya diambil tindakan sewajarnya oleh Polis Diraja Malaysia .

Ubah Sekarang , Selamatkan Malaysia !

Solidariti Bersama Rakyat Mesir Tuntut Regim Mubarak Berundur

KUALA LUMPUR 31 JAN : Sekumpulan NGO dan orang ramai pagi ini mengadakan bantahan di kedutaan Mesir yang terletak di Jalan Ampang Hilir di sini hari ini bagi menunjukkan solidariti dan sokongan bersama rakyat Mesir menuntut regim Hosni Mubarak turun daripada pemerintahan.

Rakyat Mesir memulakan protes sejak enam hari lepas mendesak agar regim Hosni Mubarak yang telah berkuasa hampir 30 tahun agar turun daripada tampuk kuasa yang sehingga kini telah mengorbankan lebih 100 orang dan ribuan lagi telah ditangkap.

Berarak sedikit daripada kawasan letak kereta tidak jauh dari situ, mereka melaungkan slogan 'Down Mubarak' (Turun Mubarak) sambil membawa poster pemimpin Mesir dengan lambang Zionis di dahi.

Beberapa pimpinan Pakatan Rakyat antara yang bersama menunjukkan sokongan ialah Ahli Parlimen Balik Pulau Yusmadi Yusoff, Ahli Parlimen Batu Tian Chua, Ketua Pemuda PAS Nasruddin Tantawi.

Polis FRU diletakkan di hadapan kedutaan Mesir bagi memantau perkembangan.

Kes Runtuhan Bumbung Stadium : Jurutera Perunding Didakwa

Ditulis oleh BERNAMA

KUALA TERENGGANU 31 JAN : Seorang jurutera perunding hari ini didakwa di Mahkamah Sesyen berhubung kes runtuhan bumbung Stadium Sultan MizanZainal Abidin di Gong Badak di sini pada Jun 2009.

Wan Manan Wan Ali, 51, mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan menipu dengan berpura-pura bertindak sebagai pemeriksa yang diiktiraf mengeluarkan dokumen bertarikh 15 Jan 2009 iaitu dokumen mengenai sistem teras bumbung utama dan kerja yang berkaitan dengannya, bagi cadangan untuk membina dan menyiapkan stadium utama atau kompleks Sukan Negeri Terengganu.

Kesalahan itu didakwa dilakukan antara 15 Jan dan 29 Mac 2009 di pejabat Jabatan Kerja Raya (JKR) Terengganu. Dia didakwa memberi dan menandatangani dokumen berkenaan kepada Pengarah JKR negeri, Rosli Zainal, dan turut bertindak memperdaya Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mokhtar Nong, untuk mempercayai dia adalah pemeriksayang diiktiraf.

Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 419 Kanun Keseksaan yang menetapkan hukuman penjara sehingga tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya jika disabit kesalahan.

Hakim M.Bakri Abdul Majid menetapkan 17 Mac ini untuk sebutan semula kesdan membenarkan Wan Manan diikat jamin sebanyak RM10,000 dengan seorang penjamin.

Tertuduh diwakili Wan Zainuddin Wan Musa manakala pendakwaan dilakukan oleh Syafinas Shabudin daripada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Hadi: PAS Tewas dalam demokrasi berat sebelah

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, walaupun keputusan Tenang tidak menyebelahi mereka, pilihan raya kecil itu menjadi "kunci semangat juang" untuk melakukan perubahan menyeluruh terhadap sistem demokrasi yang berat sebelah.

Sehubungan itu, Abdul Hadi berkata, pihaknya akan merangka strategi berkesan bagi meningkatkan keupayaan gerak sambil mendesak ke arah pilihan raya yang bebas dan telus.

ceramah selamatkan malaysia pas shah alam 090111 hadi awang"Untuk kesekian kalinya kita berhadapan dengan Umno-BN yang menggerakkan jentera kerajaan dengan bajet yang tidak terbatas, media berat sebelah yang masuk di tiap-tiap buah rumah, dan peraturan pilihan raya yang tidak berasaskan suasana pertandingan di lapangan yang sama rata.

"Oleh yang demikian, usaha menggerakkan massa menerusi saluran parti politik dan NGO akan terus dilaksanakan agar demokrasi yang tulen dapat ditegakkan," katanya.

Semalam, dalam pilihan raya kecil Tenang, calon PAS Normala Sudirman tewas kepada calon BN Mohd Azahar Ibrahim dengan majoriti 3,707 undi. Normala memperolehi 2,992 undi manakala Azahar memperolehi 6,699 undi.

Dalam satu kenyataan hari ini, Abdul Hadi menegaskan bahawa demokrasi tulen tidak kepada perubahan cetakan kertas dan kotak undi semata-mata.

Sebaliknya, tambah anggota parlimen Marang itu, ia antaranya bertitik tolak dari peraturan pilihan raya yang adil, media yang bebas, persekitaran kempen tanpa sogokan dan ugutan serta projek pembangunan melimpah ruah semasa tempoh berkempen.