klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 18 Oktober 2010

isu memorandum taubat

Saya telah dihubungi oleh wartawan Sinar Harian berkaitan isu memorandum taubat kepada DSAI oleh kononnya 60 orang ahli AMK pada 16 Oktober 2010 , sewaktu semua sedang sibuk dan bergembira dengan hari pencalonan Pemilihan 2010 di HQ Keadilan , Torpicana .

Malah keesokkannya pulak , Berita Harian mengeluarkan berita tersebut malangnya gambar adalah tidak betul . Marah betul kawan-kawan terutama sdr. Hairiz yang juga Ketua AMK Melaka bila gambar beliau dikeluarkan oleh Berita Harian yang kononnya bersama rombongan AMK yang menghantar memorandum Taubat tersebut . Sedangkan gambar tersebut adalah mengiringi Sdr Shamsul Iskandar yang menghantar pencalonan bertanding Ketua AMK Malaysia . Memang jelas Berita Harian adalah Berita Pembohong !

AMK Pulau Pinang juga mengeluarkan kenyataan bahawa hanya 5 orang terlibat bukannya 60 orang yang dilaporkan dalam Berita Harian . Malah mereka semua memang telah dipecat daripada ahli parti .

Sinar Harian hari ini keluarkan kenyataan saya berkaitan isu tersebut . Saya tegaskan yang perlu bertaubat adalah mereka yang menghantar memorandum tersebut . Bukan DSAI . Saya yakin ianya adalah didalangi oleh mereka yang ingin menimbuklkan polemik dan bersikap untuk menghuru harakan keadilan yang dipimpin oleh DSAI .

Ahli-ahli parti akan sentiasa berdiri teguh bersama-sama DSAI dan kekuatan parti ini ialah DSAI . Ahli-ahli parti disemua peringkat akan terus menyokong kepimpinan DSAI .

Malah wartawan TV Selangor juga menghubungi saya dalam isu yang sama , dan saya terus menyatakan pendirian yang sama bahawa apa yang berlaku adalah merupakan tindakan jahat yang didalangi oleh mereka yang telah pun melompat parti dan bertujuan untuk mempertikaikan kredebiliti DSAI . laporan Berita Harian adalah jelas bohong yang kononnya 60 orang ahli AMK Pulau Pinang yang menghantar memoran dum tersebut adalah fitnah yang dilakukan oleh Berita Harian .

Keyakinan saya dan seluruh ahli-ahli parti tetap teguh menyokong DSAI sebagai Ketua Umum dan setia bersama-sama beliau dalam parti perjuangan ini .

memorandum Taubat : hanya 5 orang bkn 60 orang

PERMATANG PAUH 18 Okt - Ketua Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang, Amir Md Ghazali menafikan seramai 60 ahli AMK negeri itu dan juga Perak terlibat dalam penyerahan memorandum kepada Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa hari penamaan calon di ibu pejabat parti Sabtu lalu.

Malah beliau menyanggah dakwaan 60 individu yang mengaku ahli AMK sebagai satu pembohongan dan fitnah yang sengaja direkacipta.


Seorang dari bodyguardnya telah menghilangkan diri..
dipercayai telah sakit perut..


"Jumlah yang dilaporkan oleh media adalah tidak logik sama sekali. Berdasarkan siasatan yang dilakukan oleh AMK Pulau Pinang, kita mendapati hanya lima sahaja individu yang terlibat dan bukannya 60 orang.


"Mereka ini pula adalah ahli yang telah dipecat. Salah seorang dari mereka adalah anak kepada petugas bekas Ahli Parlimen Bayan Baru yang masih setia dengan Ahli Parlimen tersebut, " kata Amir ketika ditemui pada majlis meraikan 105 jemaah haji oleh Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail di sini semalam.