klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 18 Oktober 2010

isu memorandum taubat

Saya telah dihubungi oleh wartawan Sinar Harian berkaitan isu memorandum taubat kepada DSAI oleh kononnya 60 orang ahli AMK pada 16 Oktober 2010 , sewaktu semua sedang sibuk dan bergembira dengan hari pencalonan Pemilihan 2010 di HQ Keadilan , Torpicana .

Malah keesokkannya pulak , Berita Harian mengeluarkan berita tersebut malangnya gambar adalah tidak betul . Marah betul kawan-kawan terutama sdr. Hairiz yang juga Ketua AMK Melaka bila gambar beliau dikeluarkan oleh Berita Harian yang kononnya bersama rombongan AMK yang menghantar memorandum Taubat tersebut . Sedangkan gambar tersebut adalah mengiringi Sdr Shamsul Iskandar yang menghantar pencalonan bertanding Ketua AMK Malaysia . Memang jelas Berita Harian adalah Berita Pembohong !

AMK Pulau Pinang juga mengeluarkan kenyataan bahawa hanya 5 orang terlibat bukannya 60 orang yang dilaporkan dalam Berita Harian . Malah mereka semua memang telah dipecat daripada ahli parti .

Sinar Harian hari ini keluarkan kenyataan saya berkaitan isu tersebut . Saya tegaskan yang perlu bertaubat adalah mereka yang menghantar memorandum tersebut . Bukan DSAI . Saya yakin ianya adalah didalangi oleh mereka yang ingin menimbuklkan polemik dan bersikap untuk menghuru harakan keadilan yang dipimpin oleh DSAI .

Ahli-ahli parti akan sentiasa berdiri teguh bersama-sama DSAI dan kekuatan parti ini ialah DSAI . Ahli-ahli parti disemua peringkat akan terus menyokong kepimpinan DSAI .

Malah wartawan TV Selangor juga menghubungi saya dalam isu yang sama , dan saya terus menyatakan pendirian yang sama bahawa apa yang berlaku adalah merupakan tindakan jahat yang didalangi oleh mereka yang telah pun melompat parti dan bertujuan untuk mempertikaikan kredebiliti DSAI . laporan Berita Harian adalah jelas bohong yang kononnya 60 orang ahli AMK Pulau Pinang yang menghantar memoran dum tersebut adalah fitnah yang dilakukan oleh Berita Harian .

Keyakinan saya dan seluruh ahli-ahli parti tetap teguh menyokong DSAI sebagai Ketua Umum dan setia bersama-sama beliau dalam parti perjuangan ini .

Tiada ulasan:

Catat Ulasan