klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Jumaat, 25 Februari 2011

Pakar kimia 'cantikkan' rusume , penyelenggara analisa DNA tidak bertauliah ?

Fitnah II: Pakar kimia akui ‘cantikkan’ resume

KUALA LUMPUR: Pakar kimia dari Jabatan Kimia, Nor Aidora Saidun yang juga saksi keenam perbicaraan Fitnah II mengaku telah ‘mencantikkan’ resume beliau di dalam mahkamah hari ini.
Ia dibuat sewaktu peguam Ram Karpal bertanya tentang kursus pemeriksaan DNA helaian rambut yang tertera sebagai salah satu daripada kursus yang pernah dijalankannya.
“Anda menulis di dalam CV anda, anda mengadakan kursus tersebut. Anda mempunyai pengetahuan tentang pemeriksaan (DNA) rambut?” tanya Ram Karpal.
“Saya ada sedikit pengetahuan tapi…” balas Aidora.
“Bagaimana anda boleh ada cuma sedikit pengetahuan sedangkan anda mengadakan kursus tersebut?” tanya Ram Karpal lagi.
“Saya ‘conduct’ tapi bukan saya yang beri ceramah, tetapi dua orang pegawai polis dari Australia,” kata Aidora.
“CV anda menyatakan anda ‘conduct’ kursus tersebut tetapi anda tidak memberi ceramah. Jadi anda terlibat dengan perkara seperti penyediaan kopi, langsir yang sesuai, meja…begitu?” tanya Ram Karpal.
“Anda boleh katakannya lebih kurang begitu,” kata Aidora.
Aidora merupakan pakar kimia kedua dari Jabatan Kimia dan beliau kali pertama disoal balas pada Rabu lalu.
Beliau adalah Ketua Unit Paterniti DNA, Jabatan Kimia sejak 2008 dan menyertai Jabatan Kimia, Kementerian Sains dan Teknologi sejak 1998.
Namun, disebabkan beliau mengemukakan dokumen kompilasi statistik populasi di Malaysia sebanyak tiga muka surat yang sebelum ini tidak pernah dikemukakan di mahkamah, pasukan peguam Anwar memohon sedikit masa daripada Hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah untuk meneliti dokumen tersebut.
Semalam pasukan peguam Anwar berjaya menimbulkan keraguan terhadap peralatan analisa DNA yang digunakan Jabatan Kimia Malaysia.
Ini kerana tiga peralatan tersebut, Genetic Analyser 3XL300, Sequence Detector 7000 dan Thermo Cycler 9700, diselenggara pada kali terakhir sekitar Mei 2008. Semenjak tarikh itu, ia tidak pernah lagi diselenggara.
Demikian dinyatakan Pengurus Projek dan Servis ATP Service, Alan Tiang kepada mahkamah semalam. Alan adalah individu yang bertanggungjawab menyelenggara peralatan tersebut.
Lebih menghairankan, selenggaraan yang dilakukan Alan tidak pernah diiktiraf oleh Applied Biosystem Sdn Bhd, syarikat berpengkalan di Amerika yang berhenti beroperasi sejak tahun 2005.
Satu-satunya ‘kelayakan’ Alan adalah beliau pernah berkhidmat dengan Applied Biosystem. Namun, beliau tidak pernah diberikan tauliah oleh syarikat tersebut untuk menyelenggara peralatan itu selepas mereka menghentikan operasi pada 2005.
Beliau memberitahu mahkamah selenggaraan yang dilakukan menerusi ATP Service adalah berdasarkan ‘pengalaman’ dan ‘kepakaran’ sahaja.
Mahkamah semalam juga ditunjukkan rakaman CCTV tempat yang didakwa berlakunya Fitnah II tersebut.

KENYATAAN BODOH SEORANG KETUA MENTERI

ali rustam interview 281008 02KM: M'sia senasib dengan Mesir jika diperintah PAS

Malaysia dijangka menerima nasib seperti Mesir yang dilanda rusuhan baru-baru ini jika PAS memerintah negara ini, kata Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Mohd Rustam.

Beliau berkata ini kerana parti tersebut gemar menggunakan pendekatan demonstrasi dalam menangani sesuatu isu yang bukan saja tidak membawa kebaikan kepada rakyat malah turut memburukkan keadaan. - MalaysiakiniKetua Menteri Melaka , Datuk Seri Mohd. Ali Ketam telah mengeluarkan kenyataan bodoh apabila mengaitkan apa yang berlaku di Mesir akan dilakukan oleh PAS jika mememerintah Malaysia . Kenyataan tersebut adalah satu kenyataan bohong dan melampau dengan memberikan tuduhan bahawa PAS akan menjadikan demonstrasi dalam menangani sesuatu isu .

Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang pernah terpalit dengan amalan jijik rasuah atau politik wang dalam pemilihan UMNO yang lalu , ternyata secara tidak langsung mengutuk gerakan rakyat yang telah menjatuhkan Rejim Diktator Husni Mubarak yang telah ditekan dan dizalimi selama 30 tahun dengan mengadakan perhimpunan atau demonstrasi .

Kenyataan DS Mohd Ali Rustam tersebut ternyata bersifat menghasut dan memfitnah terhadap PAS yang selama ini terbukti menjalankan pentadbiran dengan telus , profesional dan cemerlang di negeri-negeri PR yang dipimpin oleh PAS bersama PKR dan DAP seperti Kelantan dan Kedah serta yang pernah dipimpin oleh PAS/ BA seperti negeri Terengganu .

Malah negeri-negeri PAS/PR terus mengamalkan pengurusan negeri dengan baik malah telah mendapat pujian daripada Ketua Audit Negara . Contoh negeri Kedah , laporan Ketua Audit Negara 2010 mendapati peningkatan yang diperolehi daripada anak syarikat ini ialah 100% berbanding 0% sewaktu diperintah oleh Kerajaan UMNO/BN iaitu telah memperolehi RM15.17 juta berbanding RM 0 untuk tahun 2008. Pendapatan daripada premium hutan ialah pendapatan melonjak 205% iaitu RM 9.21 juta meningkat sehingga RM 28 .14 juta. Ini menjadikan peningkatan adalah sebanyak 258.8 % bagi tahun 2009 berbanding 2007.

Adakah PAS dan PR memerintah dengan demonstrasi ? Ketelusan dan menjaga amanah rakyat kerajaan PR yang dipimpin oleh PAS/PR telah mampu meningkatkan pembangunan rohani dan fizikal secara kolektif sehingga mampu menjana peningkatan ekonomi dan pendapatan negeri berbanding pemerintahan Kerajaan UMNO / BN yang penuh dengan korupsi dan penyelewengan .

Sudah pasti negeri-negeri yang dipimpin oleh PAS/PR tidak akan mampu menjana ekonomi dan pendapatan negeri dengan baik , sepertimana tuduhan melulu yang di buat oleh DS Mohd. Ali Rustam . Ternyata kenyataan " peminat nombor wahid " Datuk Shah Rukh Khan ini adalah pembohong dan berniat jahat .

Kecemerlangan dan kehebatan TG Nik Aziz Nik Mat dalam mengurus negeri Kelantan sebagai Menteri Besar tidak dapat dinafikan dan mampu bertahan sehingga sekarang , walaupun menghadapi pelbagai kengkangan serta tekanan daripada kerajaan persekutuan .

Sehingga hari ini Ketua Menteri Melaka masih gagal menjelaskan kepada rakyat tentang laporan Ketua Audit Negara 2009. Sedangkan rakyat tahu banyak penyelewengan yang berlaku , antaranya penyelenggaraan kereta Jabatan Ketua Menteri. Contohnya kereta Perdana MQ1 perbelanjaannya ratusan ribu !

Malah Kerajaan negeri PR telah membuktikan kemampuan dan kejayaan dalam mengurustadbir negeri lebih baik berbanding kerajaan negeri yang dipimpin oleh UMNO / BN . Kita mengambil contoh kebijakan pelaburan Kerajaan Negeri Pulau Pinang harus menjadi teladan bukan sahaja kepada Kerajaan Negeri Melaka, malah semua Kerajaan Negeri dalam Persekutuan di mana jumlah dividen dan keuntungan mencatatkan angka tertinggi sejak tahun 2005. Sila rujuk jadual yang dipetik daripada Laporan Ketua Audit Negara 2009 (m.s 28).

Pelaburan Kerajaan Negeri Pulau Pinang

Kerajaan Negeri Melaka yang dipimpin oleh DS Mohd. Ali Rustam pula mencatatkan pencapaian yang sebaliknya. Semakin besar pelaburan yang dibuat olehnya, belum tentu lagi pulangan faedahnya lumayan. Fakta ini terkandung dalam Laporan Ketua Audit Negara 2009 (m.s 32)

Pelaburan Kerajaan Negeri Melaka

Justeru kenyataan yang dibuat oleh DS Mohd. Ali Rustam benar-benar dangkal dan bodoh seolah-olah negeri yang dipimpin ioleh UMNO/BN adalah lebih baik , malah mengalami defisit dan mengharapkan kepada Kerajaan Persekutuan membantu , sedangkan amalan pembaziran dan penyelewengan bermaharajalela .

Adakah ada rekod kerajaan negeri yang dipimpin PAS telah mengamalkan demonstrasi dalam tadbirurus mereka sepertimana yang didakwa oleh DS Mohd. Ali Rustam ? Secara nyata dakwaan yang tidak berasas tersebut yang datangnya daripada seorang perasuah adalah bertujuan memesongkan pemikiran rakyat terutama dalam suasana PRK Merlimau . Rakyat Merlimau khususnya perlu menolak kenyataan pembohong yang bernama DS Mohd. Ali Rustam dan menyokong PAS bagi mewakili PR .

Rakyat di negeri-negeri yang diperintah oleh PR termasuk Kelantan dan Kedah oleh pimpinan PAS hidup dalam aman , damai , harmoni dan sejahtera .

Yang pasti rakyat akan bangkit , "bangun dan lawan" sepertimana rakyat Mesir apabila sudah tidak mampu untuk membendung kezaliman , penginayaan , penyelewengan , rasuah , ketirisan , kebocoran dan pelbagai kebejatan yang dilakukan oleh UMNO/BN !

PENGERUSI KESATUAN ULAMA SEDUNIA ,TOKOH MAAL HIJRAH ANTARABANGSA DITUDUH PENGANAS OLEH NAJIB

Anwar kesal Najib label Yusuf Qaradawi sebagai pengganas

KUALA LUMPUR: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim menganggap Datuk Seri Najib Razak memusuhi Islam apabila melabel Sheikh Yusuf al-Qaradawi sebagai pengganas dan pelampau.

“Najib menyelar gerakan Ikhwan kerana terlibat dengan keganasan dan melahirkan kebimbangannya terhadap Sheikh Yusuf Qaradawi. Prasangka ini mewakili sikap musuh Islam,” kata Ketua Pembangkang itu melalui twitternya.

Najib hari ini melabel Yusuf Qaradawi yang juga Pengerusi Kesatuan Ulama Sedunia dan ada kaitan dengan pertubuhan Ikhwanul Muslimin, sebagai pengganas sewaktu bercakap pada satu persidangan di Istanbul.

“Sesiapa saja yang mahu menjadi sebahagian dari proses politik (Mesir) perlu mengambil nilai yang sesuai dengan demokrasi. Ikhwanul Muslimin sepatutnya tidak menjadi sebahagian dari proses itu selagi mereka tidak menolak keganasan dan sikap
pelampau (mereka),” kata Najib.

Kenyataan Perdana Menteri itu dipetik dari National Review, sebuah majalah politik antarabangsa dalam talian.

Najib dilapor berkata, beliau ‘risau, sangat risau’ dengan Yusuf Qaradawi yang kerana menganggap pemimpin seperti itu akan menyesatkan Timur Tengah kerana menghalalkan keganasan.

“Kita hilang jalan pertengahan kepada puak pelampau di Timur Tengah,” kata Najib, dipetik.

Kenyataan Najib mengejutkan banyak pihak kerana Qaradawi adalah tokoh Islam yang dihormati di seluruh dunia, baik di kalangan masyarakat Barat mahupun dunia Islam.

Malah, Yusuf Qardawi pada 18 Disember 2009, dianugerah gelaran Tokoh Maal Hijrah Antarabangsa 1431H oleh Timbalan Yang DiPertuan Agung pada masa itu, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah.

*** paparan gambar adalah hiasan.

hari ini , perhimpunan soladiriti bersama rakyat Libya

Pakatan Rakyat akan membuktikan solidariti bersama rakyat Libya yang menentang pemimpin diktatornya, Muammar Gaddafi dengan mengadakan perhimpunan aman di luar kedutaan Libya di Jalan Madge, Ampang, Kuala Lumpur, selepas solat Jumaat esok.

NONESekurang-kurangnya 500 penyokong, termasuk pelajar Libya yang menuntut di negara ini dan kakitangan kedutaan berkenaan akan mengambil bahagian.

Ketua biro antarabangsa PAS, Syed Azman Syed Ahmad berkata satu memorandum juga akan dihantar kepada duta Libya bagi menuntut pemberhentian serta merta pembunuhan orang awam.

"Kami berpendapat ada keperluan mendesak bagi menyokong rakyat Libya, sebab pembunuhan beramai-ramai rakyat yang tidak berdosa tidak harus dibiarkan,” katanya .

NONEPerhimpunan itu dijadualkan pada jam 2.30 petang selepas solat Jumaat dan dijangka berlangsung selama sejam. Beberapa NGO juga dijadualkan akan mengambil bahagian.

Menurut Syed Azman, duta Libya ke Malaysia juga kemungkinan besar akan menyertai perhimpunan di luar kedutaannya itu.

Isu Pluralisme Agama Tidak Berbangkit

Dari Harakah

Isu pluralisme agama tidak berbangkit di negara ini kerana semua umat Islam sedar dan yakin bahawa satu-satunya agama yang diterima di sisi Allah adalah Islam.

“Ini adalah keyakinan umat Islam dan bukan menjadi masalah di negara ini. Yang menjadi masalah adalah penghayatan ke atas agama,” kata anggota Parlimen Machang, Saifudin Nasution Ismail

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam satu majlis dekat sini.

Saifudin yang juga Setiausaha Agung PKR dipercayai mengulas kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib agar umat Islam tidak terjebak dalam pluralisme agama.

Najib dipercayai cuba menjuarai isu ini bersama dengan para penguasa agama dalam Umno yang cuba menyerang Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Anwar dituduh menerima konsep pluralisme agama iaitu menyamakan semua agama yang dinafikan sama sekali oleh Anwar.

Bagi Saifudin, antara masalah penghayatan Islam yang utama adalah mematuhi tuntutan asas bagi umat Islam termasuk menutup aurat.

Antaranya, kata Saifudin, pihak berkuasa Umno tidak perlu forum Maulidul Rasul kalau tidak berani untuk sebut kepada Perdana Menteri perkara paling asas sekali.

“Wahai Perdana Menteri, sudi apa kiranya menerima pandangan kami, bahawa kewajiban suami nombor satu adalah memerintahkan atau mengarahkan isterinya agar menutup aurat, sebagai salah satu tuntutan Islam, agama yang diterima di sisi Allah.

“Boleh buat tak perkara ini agak-agaknya…itu isunya bukan kepelbagaian agama,” kata Saifudin kepada pemimpin dan penguasa agama yang berada dalam Umno.

Bagi Saifudin, isu di negara ini sekarang bukan Islam dan kepelbagaian agama tetapi rasuah, penyelewengan, penyalahgunaan kuasa, jurang yang besar antara kaya dan miskin, kroni pemerintah kaut harta dan yang miskin tetinggal.

Kalah Umno, yang naik Melayu juga

Saifudin juga menyelar usaha Umno dan medianya yang cuba melebelkan Pakatan Rakyat dengan pelbagai perkara negatif demi untuk mempertahankan kuasanya.

“Umno dan media menggambarkan seolah-olah pemimpin Pakatan Rakyat mengkhianati orang Melayu, derhaka kepada raja, kuda tunggangan kepada orang Cina khususnya DAP supaya Melayu tidak bersama dengan kita,” kata Saifudin.

Mereka juga, katanya, menggambarkan, jika Umno atau BN kalah dalam PRU ke 13 nanti, maka negara ini akan di perintah oleh orang asing atau yang bukan Melayu.

“Itulah gambaran yang mereka cuba bagi. Padahal, kalau kalahnya Umno yang akan naik adalah pemimpin PKR dan PAS yang Melayu dan beragama Islam,” kata Saifudin.

GEMPAR : SIAPAKAH MENTERI KABINET DARI JOHOR TERLIBAT DENGAN GAY ??????

A gay Minister in Cabinet and Johorean ...

sumber : http://anotherbrickinwall.blogspot.com


Looking at the progress at Jalan Duta, there will be a prima facie case against Anwar Ibrahim and he has to prove himself as innocent.

Anwar is up against DNA forensic evidence and Saiful steady testimony in court to be supported by the three doctors that attend to Saiful, other witnesses and the CAMERA.

He will need to prove he has alibis to claim he is somewhere else. Can he proof the camera wrong?

Can his six alibis show they were around with Anwar when the camera proves otherwise?

Anwar is set for Bamboo River. Sodomy is a crime punishable by imprisonment.

Back in 1998, Tun Dr Mahathir dismiss him from Cabinet on a justifiable reason of moral and indecent behaviour before Anwar was brought to trial.

Will Najib dismiss a member of his cabinet if found to be gay?

Dato Seri ... as far as we can remember, this talk have been going on for more than three years.

There is a Cabinet Minister from Johor that is in the habit of going out socially with pretty young boys to restaurants and nite clubs in Kuala Lumpur and Johor Baru.

The can see this.

Source from his UMNO Division described him as intimately close with his Political Secretary, described as jambu by fellow youth member in the Division.

The Minister could be seen as touching the thigh of his Setpol and massaging his neck and shoulders with soft sensuous touch that made those witnessing uncomfortable.

One reliable source claim that there is a particular pretty boy that is particularly close with the Minister.

They pretty boy used to work at a corporate affair department of a major Bank in Kuala Lumpur but have moved to an International Invesment company.

The source claim to personally view an intimate telephone conversation between the 20 something former bank corporate affair officer with the Minister on the other side of the conversation.

The source verified the handphone number at the receiving end.

The conversation was intimate as they talked about indiscreet subject like performing the mandi wajib. The pretty boy was so close with the Minister that he could request for RM20,000 with ease.

The pretty boys revealed to our source that he used to meet the Minister at Nikko Hotel. He had laid bare his body to massage the Minister.

But the source's story stop short at the interesting part.

There will be no names revealed.

In case, anyone is guessing as Dato Seri Hishamuddin Hussein because this blog used to call him pondan for his indecisions at MInistery of Internal Affirs, our answer is No.

It is not Hishamuddin.

The story is already much talked within UMNO Johor. Don't tell me Najib doesn't know. In case he doesn't, he should get this investigated.

If Anwar had to face many ordeals for his criminal sexual orientation, this Minister can't stay on. He could be a major embarassment to Najib's transformational cabinet.

Morality must never be set aside.

Rislah Rasis : PERKASA dan tak ada isu , sendiri buat , sendiri buat laporan polis

Risalah rasis: PERKASA buat laporan polis

Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) Melaka, hari ini membuat laporan polis ekoran pengedaran risalah yang didakwa memfitnah pertubuhan itu dan berbaur hasutan. NONELaporan itu dibuat yang dipertua PERKASA Melaka, Abdul Rahim Osman di balai polis Merlimau kira-kira jam 1.30 petang tadi Menurutnya, risalah tersebut bermotifkan politik dan bertujuan menghasut serta membangkitkan kemarahan kaum bukan Melayu, khususnya Cina.

"Kami mendapati risalah yang diedarkan ini berbaur hasutan dan membangkitkan provokasi dengan menggunakan nama PERKASA. "Ia dikesan diedarkan di taman-taman perumahan sekitar Merlimau pada malam semalam," katanya ketika ditemui di Perkarangan Balai Polis Merlimau hari ini. - malaysiakini

Saya tidak mahu mengulas panjang , cuma saya melihat PERKASA sudah tak ada isu dan suka mereka-reka cerita . Tak hairan kalau Wira Perkasa mereka-reka cerita kononnya DSAI nak dapatkan sauka politik kemudia tajaan demontrasi ala pasukan merah di Thailand anjuran Thaksin .

Ini pula kononnya ada orang yang mengedarkan risalah rasis dan menuduh PERKASA yang keluarkan risalah tersebut . Tak ada orang hendak layan dan buat kerja-kerja semacam itu kecuali PERKASA sendiri . " lempar batu sembunyi tangan " , kemudia buat tuduhan yang orang lain yang lempar batu tu.. Sememangnya PERKASA adalah pertubuhan rasis . So what ?

Propaganda murahan !