klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Rabu, 15 Julai 2009

SATELAH 105 HARI : UMNO KALAH , NAJIB BLAH

Di Manek Urai United Malays National Organisation telah berjaya mempertahankan kekalahan mereka.Justeru, Najib telah menghilangkan diri. Dia tidak kelihatan dimana-mana.Ini satu rekod.
Muhyiddin ditahap-tahap akhir telah membuat perangkap dengan janji membuat jembatan. Ini menjadikan seluruh warga Manek Urai dan seluruh rakyat Kelantan telah marah.
Mengikut pemerhati politik : Muhyiddin sengaja melakukan ini untuk memastikan kekalahan partinya. Kerana melalui kempen ancaman dan ugutan ‘jembatan’ ini tidak pernah berlaku dalam apa-apa kempen sebelumnya.Janji selalu dilafazkan tetapi tidak pernah bersandarkan ugutan. Muhyiddin adalah politikus pertama berbuat demikian.
Suara-suara telah mula kedengran mengatakan bahawa ‘ugutan’ ini sengaja dilakukan untuk memastikan kekalahan dan sekali gus menikam 100 hari Najib.

Kontroversi Kes Liwat, Tiga Doktor Pakar Sahkan Saiful Tidak Di Liwat Serta Terdapat Bukti Wujud Dua Sampel DNA Lain Dalam Tubuh Beliau

Laporan pemeriksaan tiga pakar Hospital Kuala Lumpur ke atas Mohd Saiful Bukhari Azlan yang mendakwa beliau diliwat merangkumi bukti DNA yang mencurigakan di samping mengesahkan secara rasmi bahawa tidak ada bukti klinikal menunjukkan bekas pembantu Anwar Ibrahim itu diliwat. Pemeriksaan mendapati wujudnya dua sampel DNA lelaki berlainan pada tubuh Saiful, namun pemeriksaan klinikal tidak menyokong dakwaan Saiful bahawa beliau diliwat.
Laporan forensik klinikal itu yang disahkan oleh tiga pakar HKL daripada Jabatan Kecemasan dan Trauma, Jabatan Pembedahan dan Jabatan Perubatan Forensik membuat kesimpulan bahawa tidak ada bukti konklusif menunjukkan tusukan atau kesan luka pada dubur Saiful.
Ketiga-tiga doktor pakar berkenaan mengesahkan dalam laporan mereka bahawa pesakit yang diperiksa adalah Mohd Saiful berdasarkan nama, nombor kad pengenalan, umur dan bangsa beliau serta nama pegawai polis yang menyiasat kes iaitu DSP Judy Blacious a/l A.F. Pereira. Laporan HKL itu menimbulkan kecurigaan terhadap bukti DNA yang dibawa oleh pendakwa dan menguatkan lagi tanggapan bahawa Anwar sekali lagi menjadi mangsa konspirasi politik. Perbicaraan Anwar bermula di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Rabu ini.
Menurut seorang pakar perubatan hospital swasta yang tidak mahu dikenali laporan tersebut jelas menunjukkan Mohd Saiful tidak diliwat sebagaimana yang didakwa beliau. Ini berdasarkan kepada pemeriksaan fizikal pada bahagian-bahagian sulit beliau yang tidak mempunyai petanda atau kesan beliau diliwat.

Pelantikan Hisham Terus di Bantah

KUALA TERENGGANU – Sebuah laman Blog dipercayai milik seorang ahli UMNO mengikut jejak langkah blog bekas Exco kanan Terengganu, mengkritik pelantikan Menteri Dalam Negeri, Dato’ Seri Hishamudin Hussein sebagai Pengerusi UMNO Terengganu.Menurutnya Hisham selaku Naib Presiden UMNO dan Menteri kanan dilantik menerajui UMNO Terengganu adalah 'tepat dan berkepentingan'. ”Dengan kedudukannya sebagai seorang Naib Presiden dan Menteri kanan yang berpotensi untuk terus meningkat, beliau terpaksa memikirkan banyak perkara yang menguntung dan merugikan dirinya,”tulisnya.Beliau mengulas, Hisham sedang berhadapan dengan dua kelompok manusia yang masing-masing mempunyai pengaruh, kekuatan dan kelemahan tersendiri. Justeru katanya, Hisham terpaksa mengambilkira beberapa pendekatan dan pandangan pihak berkepentingan yang bakal menguntungkan dirinya.Selain itu, tulisnya lagi, Hisham berhadapan dengan kelompok Ketua Bahagian yang menyokong Menteri Besar Dato’ Ahmad Said dan kelompok kumpulan 18 yang menyokong ‘Geng 10’.Beliau turut meluahkan perasaan dengan mengatakan, Hisham bukan orang Terengganu lalu, Hisham tidak akan peduli dengan kemelut dan kesusahan orang Terengganu.
”Beliau (Hisham) diberi amanah untuk menjaga UMNO Terengganu, bermakna menjaga Ketua-ketua Bahagian dan segelintir ahli UMNO Terengganu yang menyokong mereka,”bukan menjaga kerajaan dan kepentingan rakyat Terengganu keseluruhannya,”tulisnya.Sebelum ini Dato’ Rosol Wahid mengkritik Hisham dengan berkata, kedudukan parti kini terletak di tangan Hishammuddin dan selepas pelantikan baru jawatan penting UMNO Terengganu dibuat, pelbagai pandangan timbul. Menurutnya, dalam pelantikan itu wujud komen dan pandangan mengatakan Hishammuddin bersikap berat sebelah. “Ini disebabkan beliau buat tidak ‘pamme’, buat endah tak endah kepada ‘suara’ ahli Yang Berhormat (YB) ketika pertemuan di pejabatnya sebulan lalu sehingga menyebabkan ramai YB berasa kurang senang. “Apakah Hishammuddin tidak memahami apa yang diperkatakan ataupun beliau telah mendapat tekanan daripada pihak tertentu, wallahualam," katanya . - Buletinonline

beg apakah itu yang turun bersama Muhyiddin dengan helikopter ?


Rasuah dan Sogokan Punca Undi BN Meningkat.

PAS dengan tegas menyatakan, kehilangan undi sebanyak 1,287 berbanding yang diperolehi Pak Su Wei pada Mac tahun lalu, adalah disebabkan oleh rasuah dan sogokan wang serta janji-janji pembangunan Barisan Nasional (BN).
Ahli Exco Kerajaan Kelantan, Datuk Husam Musa berkata demikian dalam sidang media sejurus pengumuman kemenangan PAS di buat Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR). Walaupun menang dengan majoriti tipis 65 undi, beliau tetap berbangga dengan keteguhan pendirian dan keberanian warga Manek Urai menolak tawaran ‘anak emas kerajaan persekutuan’.
“Tahniah kepada para pengundi Manek Urai yang begitu kuat ketahanan mereka,(Gambar - Abe Uji di julang setelah diisytiharkan sebagai pemenang)
"semua saudara-saudara tahu bahawa penggunaan politik wang adalah begitu berleluasa adanya sampul biru sampul kelabu dan sampul putih diedarkan kepada pengundi pada hari ini,"katanya di pusat Penjumlahan Undi Sekolah Menengah Kebangsaan Yahya Petra , Kuala Krai.-buletinonline

Keputusan Rasmi Manek Urai


Mohd Fauzi Abdullah (PAS) - 5,348

Tuan Aziz Tuan Mat (BN) - 5,283

Majoriti - 65