klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Khamis, 7 Julai 2011

GEMPAR !!!!!!! Wanita kaki maksiat bakal terajui Tabung Haji Travel


LIHAT wajah perempuan ini baik-baik. Namanya Datuk Yasmin Binti Dato Yazid, pemegang kad pengenalan bernombor 591028035078. Wanita ini bakal dilantik menjadi CEO (Chief Executive Oficer) TH Travel & Services Sdn Bhd [TH travel] sebuah anak syarikat Tabung haji pada hari jumaat ini. TH Travel adalah sebuah syarikat yang menguruskan perjalanan beribu-ribu jemaah ke tanah suci Mekah terutamanya untuk menunaikan kewajipan rukun Islam ke lima.


Sebelum ini, Perempuan ini telah gagal menguruskan TH Global Services Sdn Bhd sebuah lagi anak syarikat Tabung Haji yang menguruskan dan membekalkan makanan halal di Malaysia dan Arab Saudi [TH Global], hairan bin ajaib, kini perempuan ini bakal dilantik untuk menerajui syarikat yang lebih besar yang menguruskan wang yang lebih besar ratusan juta ringgit.

Di dalam mesyuarat pengurusan Tabung Haji yang lalu, Dato' Paduka Ismee Ismail (Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji)[TH] telah menyebut tentang kegagalan perempuan ini di dalam menguruskan TH Global sebelum ini. Perniagaan TH Global tidak menguntungkan, baru-baru ini perempuan ini bergaduh dengan Pak Arab di dalam pengurusan di Arab Saudi.

Lu orang semua sudah buta ka? Perempuan ini sudah gagal menguruskan syarikat sebelum ini, tapi kenapa masih nak lantik dia terajui syarikat yang lebih besar? Lu jangan lupa wahai perempuan, bukti skandal lu di Mekah, skandal lu di Sabah beberapa hari lepas sudah ada dalam tangan gua. Kalau lu nak mintak saksi, jangan kata 4, tapi beratus-ratus jemaah haji nampak perbuatan sumbang lu di mekah! Satu persatu akan tampil menjadi saksi.

Kepada staff Tabung Haji dan semua orang yang berkenaan, jangan tutup mata sebelah beb gua tahu lu orang semua kenal perempuan ni. Lu orang menguruskan jutaan rakyat Malaysia, orang Islam untuk menunaikan rukun Islam ke lima. Lu orang tahu siapa perempuan yang penuh dengan skandal ni kan?

Ini soal agama, gua tak ada kepentingan politik dalam hal ini. Jamil Khir, kalau lu tak mahu ambil tindakan, lu punya tembelang gua akan bongkar, dokumen "claim" lu semua gua akan publish bagi satu Malaysia tengok. JANGAN LACURKAN AGAMA!

"Nantikan pendedahan seterusnya..."

DEMOKRASI MATI DI MALAYSIA ! INGAT BAPAK KORANG PUNYA NEGARA !

Polis: Perintah mahkamah halang 91 individu

Polis Kuala Lumpur telah mendapat perintah larangan daripada majistret untuk menghalang 91 pemimpin daripada tiga kumpulan utama yang merancang untuk berhimpun pada 9 Julai.

Perintah berkenaan melarang semua individu tersebut -- daripada PERKASA, BERSIH 2.0 dan PATRIOT supaya tidak hadir atau mengambil bahagian dalam perhimpunan berkenaan.

Timbalan ketua polis Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Datuk Amar Singh Ishar Singh (kanan) berkata, pelanggaran perintah berkenaan merupakan satu kesalahan di bawah Seksyen 188 Kanun Keseksaan.

Seramai 66 orang invididu yang dinamakan dalam perintah larangan bagi kumpulan BERSIH 2.0 termasuk pengerusinya Datuk Ambiga Sreenevasan, timbalan presiden PAS Mohamad Sabu dan aktivis Hishamuddin Rais.

Seramai 14 orang daripada kumpulan PERKASA pula termasuk presidennya Datuk Ibrahim Ali serta barisan pemimpin tertingginya -- Datuk Ab Rahman Ab Bakar dan Syed Hassan Syed Ali.

Polis turut mendapat perintah larangan bagi menghalang pemimpin pemuda Umno yang mendukung Perhimpunan PATRIOT termasuk ketuanya Khairy Jamaluddin Abu Bakar serta Datuk Megat Firdouz Megat Junid dan Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican.

Turut disenaraikan adalah beberapa pemimpin Pakatan Rakyat seperti Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dan pemimpin veteran DAP Lim Kit Siang.

KERANA BAJU BERSIH....

Kurang lebih jam 3 pagi , di satu sekatan jalanraya di dalam kawasan Subang Jaya , kereta kancil milik sdr Juzarim Isma ( ketua AMK Cabang Subang ) yg turut dinaiki oleh saya dan sdr Yusof Al Siddique Suratman telah ditahan dan diminta untuk berhenti di tepi. Anggota polis tersebut mengarahkan Sdr Juzarim untuk membuka bonet belakang kereta . Tak lama kemudian semua anggota polis yg bertugas di sekatan jalan tetsbut telah mengepung kereta dan kami serta meminta semua mengeluarkan kad pengenalan .

Rupa-rupanya ada beberapa helai t'shirt berwarna kuning dan bercetak BERSIH 2.0 telah dijumpai di dalam bonet kereta . Kami di tahan di situ dan menunggu arahan seterusnya. Kurang lebih 10 minit muncul MPV polis dan terus mengarahkan sy dan Yusof masuk kevdalam kereta MPV polis tersebut manakala Juzarim di arah mengekori MPV polis tersebut dan dikawal oleh seorang anggota polis.

Seolah-olah kami telah melakukan jenayah berat . Seolah-olah mereka berjumpa dengan barang merbahaya . Kami di bawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah USJ Subang Jaya. Kebetulan talipon mobil saya telah kehabisan bateei. Sempat juga swbelum kehadiran MPV pokis tersebut untuk saya mwnggunakan talipon Juzarim menghubungi Muzafeq supaya bertindak apa yag patut kerana kami akan si tangkap kerana t'shirt BERSIH 2.0 .

Di IPPD USJ Subang Jaya , kami diserahkan kepada Jabatan Siasatan Jenayah ( JSJ ). Selepas kereta dan baju-baju BERSIH 2.0 diambil gambar , Juzarim diarah oleh seorang pegawai untuk diambil keterangan dan kami berdua di arah menunggu di dalam bilik taklimat. Kemudian datang beberapa orang pegawai dan anggota JSJ memanggil saya untuk diambil keterangan.

Saya diarah oleh pihak SUARAM untuk menjawab soalan lazim sahaja dan berhak untuk tidak menjawab soalan-soalan lain . Saya swmpat ajar Yusof yg baru pengalaman pertama disoal siasat kes politik sebegini. Saya telah diambil keterangan oleh seorang inspektor dan membwrikan.kejersama yg sewajarnya sahaja. Selepas saya , Yusof pula dipanggil.

Selepas mengambil keterangan kami semua, kami ditinggalkan di dalam bilik taklimat dan sentiasa diselia oleh anggota JSJ yg diarahkan untuk menjaga kami. Suasana membosankan. Dicampur pula mengantuk .

Kami diarah menunggu kerana tidak ada sebarang arahan dan menunggu pertuduhan terhaap kami. Saua yang sudah berkali-kali menghadapi pengakaman ditangkap amat memahami bahawa selagi tidak pagi , kami terpaksa menunggu sehingga keputusan akan dibuat okeh pihak atasan polis. Yang pasti selagi bukan waktu pejabat, kami terpaksa menunghu .

Kerisauan mula timbul keana kami bakal di bawa ke mahkamah untuk di reman. Saya dah persiapkan.mental untuk bemalam di lokap beberapa hari. Juzarim agak gelisah. Lerana ini adalah pengalaman kalai pertama ditangkap.

Dalam kurang lebih jam 8 pagi , kami di bawa ke unit fotografi untuk diambil gambar dan cop jari. Saya bernombor 163/SJ , juzarim pula 164/SJ dan Yusof bernombor 165/SJ. Kali pertama saya diambil cop jari dan seluruh tapak tangan dengan menggunakan alat yg canggih berbeza aebelum ini dgn cara lama.

Di situ la baru kami tahu yang kani semua dituduh di bawah AKTA 47 AKTA PERTUBUHAN HARAM 19966 .

Selepas semua diambil gambar dan cop jari , kami dikunjungi oleh beberapa orang anghota polis lagi . Saya sudah syak mesti dari Cawangan Khas ( SB ). Kami di bawa ke tingkat 10. Ke bilik Cawangan Khas , sekalu lagi kani disoal siasat .

Alhamdulillah selesai disoal siasat , Mawar dan Fazli datang membawa makanan . Kami memang sangat lapar. Kerana dr jam 3 pagi sehinggalah jam 10 lebih kami tidak makan apa-apa. Selepas makan kami diserahkan kembali kepada pihak JSJ. Sebelum itu sewaktu di bilik Cawangan Khas , kami menerima kehadiran 3 orang peguam .

Peguam kami datang untuk berjumpa IO iaitu ASP Aziz dan bertanyakan status kami . ASP Aziz memberitahu kami yang beliau akan ke IPK untuk arahan selanjutnya dan akan mwmbebaskan kami dengan ikat jamin . Kami akan ditahan dalam 3 jam lagi. Peguam kami tidak berpuas hati dengan jawapan IO.

Justeru terpaksalah kami menunggu dan cuma kelegaan yang kami akan dibebaskan .

Kurang lebih jam 3 lebih , IO telah pulang daripada IPK dan menguruskan pembebasan kami . Terima kasih kepada sdr Ismail Kamal , Jua dan Nathan kerana menjadi penjamin kami . Isteri Juzarim datang membawa geran kereta untuk membebaskan kereta Juzarim. Semua proses selesai dalam jam 4 petang.

Tiba-tiba IO ASP Aziz meminta semua penjamin serahkan surat ikat jamin kerana beliau menerima arahan daripada pihak atasan . Pada awalnya IO telah memberikan tempoh ikat jamin selama 2 minggu . Arahan diterima untuk memendekkan tempoh ikat jamin kami kepada 2 hari. Iaitu 8 Julai kami dikehendaki melaporkan diri di JSJ.

Tekejut saya dengan perubahan tersebut. Saya bertanya pada IO apa yang akan berlaku seterusnya . IO memaklumkan suapaya kami hadir pada 8 Julai dan akan ada keputusan baru , samada di tahan kembali, didakwa, ditambah tempoh ikatbjamin atau dibebaskan.

Selepas selesai semua , kami bergegas keluar daripada bilik JSJ. Risau ada arahan baru , baik terus beredar dan turun ke tingkat bawah. Perut yang lapar dan sangat keletihan .

Saya hairan , kenapa terlalu takut dengan t'shirt BERSIH 2.0 sehingga sebegitu sekali tindakan di buat? Umno sudah semakin yertekan sehingga menggunakan akta tersebut. Terlalu bodoh dan dangkal!

Saya ingin ucapkan terima kasih kepada Jai Castello , Azwan , Geng Jingga 13 dan teman2 yang hadir memberikan sokongan dan hadir ke IPPD USJ Subang Jaya. Serta doa teman-teman yang mengiringi kami. Semoga Allah membalas jua.