klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 23 Oktober 2010

islamic fashion festival : satu penghinaan kepada Islam oleh Rosmah Mansor


Festival Fesyen Islam atau Islamic Fashion Festival yang berlangsung di Monte Carlo pada 9 Oktober 2010 benar-benar melampau dan menghina Islam . Ianya bukan sahaja menonjolkan fesyen yang melanggar hukum Islam , tidak menutup aurat tetapi bertindak menghina nama Rasulullah SAW dengan khat "Muhamad" yang terpampang di dada seorang model yang memperagakan kononnya busana muslim ini .

Program yang dinaungi oleh Rosmah Mansor dan turut dihadiri Najib Razak selaku PM Malaysia benar-benar memualkan . Rosmah, pada pembukaan majlis itu dilaporkan berkata Fesyen busana Muslim kian pesat berkembang menjadi perniagaan menguntungkan dengan pasaran semasa kini dianggarkan bernilai lebih US$96 bilion (RM302 bilion) setahun.

Bernama juga melaporkannya sebagai berkata: "Festival Fesyen Islam ini sebenarnya bertujuan memberi noktah kepada kelaziman bahawa wanita Islam tidak mempunyai citarasa gaya.

“Sebaliknya, pakaian berkonsepkan Islamik mempunyai gaya yang tersendiri, dan hari ini ia mulai menarik semakin lebih banyak perhatian, kerana trend arus perdana semakin menjadi tidak senonoh, mengghairahkan dan provokatif, tidak menarik kepada lebih ramai pengguna konservatif," katanya.

Adakah pakaian tersebut adalah berkonsepkan Islam ? Hukum dan nas apa yang digunakan oleh Rosmah Mansor hingga pakaian tersebut digelar sebagai pakaian berkonsepkan Islam .

Rosmah Mansor WAJIB BERTAUBAT serta WAJIB memohon maaf kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia di atas penghinaan tersebut . Atau wajar "darah beliau dihalalkan" di atas kebiadaban dan keceluparan yang melampau ini .

Dimanakah ulama' UMNO terhadap tindakan melampau dan zalim ini ? Saya cabar semua ulama'-ulama' , ustaz-ustaz , mufti-mufti yang berlatarbelakang UMNO untuk menentang tindakan Rosmah Mansor ini !

Umat Islam di Malaysia harus bangkit menentang tindakan Rosmah Mansor dan najib Razak yang menghalalkan tindakan ini .