klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Rabu, 16 September 2009

UMNO Mungkar Kerana Mungkir ...SIAPA PENGKHIANAT MELAYU

Umno memang parti Durjana, Malukan Bangsa Khianati Agama. itu sajalah yang dapat kita sampaikan dan harap One bagan Pinang akan membuka mata dalam hal ini.
Pada hakikatnya Umno kini umpama pokok tua yang dahannya rapuh manakala akarnya reput tunjangnya berulat dan hanya menunggu masa untuk menyembah bumi. Bangsa Melayu yang tercinta punah jahanam kerana UMNO.
Umno ni memang sudah mereng, kerana gila kuasa dan wang ringgit. Dacing sudah senget kerana Umno mengamalkan sikap perkauman yang dalam dan fanatik. Mungkin fakta di bawah yang telah dikumpulkan dapat membantu membuktikan dengan jelas memang Umno menghina Islam dan memalukan Melayu..

San Miguel Corp


Mirzan Miguel anak lelaki Mahazir
Ahli Lembaga Pengarah Syarikat bir San Miguel.Ahli Lembaga Pengarah Carlsberg Malaysia.
Y.A.M. Tunku Naquiyuddin,
Jen (B) Tan Sri Dato’ Mohd. Ghazali
Tan Sri Datuk Asmat bin Kamaludin


Tan Sri Dato’ Alwi Jantan, Gunness Anchor Berhad


Dato’ Jaffar Indot Gunness Anchor Berhad


Tauke Judi UMNO
Tun Mohammed Hanif bin Omar Genting Deputy Chairman
TAN SRI ALWI JANTAN Resorts World Bhd Executive Director

Tan Sri Wan Sidek bin Hj Wan Abdul Rahman. Member/Independent Non-Executive Director
Datuk Paduka Nik Hashim bin Nik Yusoff
General (R) Tan Sri Mohd Zahidi bin Hj Zainuddin Independent Non-Executive Director
Tan Sri Mohd Amin bin Osman Independent Non-Executive Director

Tan Sri Dato’ Jaffar bin Abdul Non-Executive Director BERJAYA SPORTS TOTO BERHAD

Mohamed Saleh Bin Gomu Independent Non-Executive Directors BERJAYA SPORTS TOTO BERHAD

Umno sekarang bukan lagi seperti Umno dulu-dulu yang menjadi pohon rendang tempat Melayu beragama Islam berteduh. Tetapi sayang seribu kali sayang, keris yang terhubus itu tidak lebih daripada satu plot lakonan untuk mengabui mata rakyat semata-mata. Iman, Insan dan Islam diseleweng dan menuju saat-saat kemusnahan yang bakal mengundang nasib malang berpanjangan akibat UMNO sudah tidak tahu halal dan haram lagi. Umno bukan lagi Parti yang mahu menegakkan Bangsa dan mendokong agama malah bersama Umno Melayu Kecundang Islam berciciran.
Kalau dibiarkan berlarutan, virus yang di bawa UMNO akan menjadi 27 kali ganda bahayanya berbanding H1N1. Kalau UMNO terus disokong, maka bererti kita sedang menempah malapetaka.

RAMBUT RAYA !!!!!!! RAMBUT UBAN TIADA LAGI ! HANYA 7 - 10 MINIT !


KEBERKESANAN :

•7 - 10 MINIT PENGGUNAAN RINGAN UNTUK PERUBAHAN NYATA, KELIHATAN LEBIH MUDA
•KEHITAMAN TERSERLAH DARI AKAR UNTUK PENYUBURAN RAMBUT DAN KEHILANGAN UBAN
•6 KALI KEBERKESANAN DARIPADA SYAMPU HITAM RAMBUT LAIN DALAM PASARAN


HALAL !!!
FUNGSI :
•MENGHITAMKAN RAMBUT (SEGERA-10 MINIT)
•MENGHILANGKAN KELEMUMUR
•MENYUBURKAN RAMBUT
•MEMBEKAL NUTRIEN KE AKAR RAMBUT
•MENGHALANG KEGUGURAN RAMBUT / PERAPI RAMBUT

BAHAN :
•TUMBUHAN/HERBA DENGAN INTIPATI SEMULAJADI TULEN
(Polygonum multiflorum Thunb, Ginseng Asli, Esktrak Noni, Ganoderma Lucidium Asli, Amino, Collagen, ZPT)
•TANPA BAHAN KIMIA (UJIAN LAB)
•MUDAH DIGUNAKAN(CUCIAN SYAMPU)
•TAHAN LAMA, TIDAK PUDAR
•JIMAT MASA, DAPAT DIGUNAKAN DI MANA-MANA JUAHANYA 7 - 10 MINIT !!!!

HANYA RM15.00
Bank in ke akaun Maybank saya 1050388093534
saya akan pos kepada anda ! Hubungi /SMS/email kepada saya :
019-9900288 / farismusa@gmail.com

BACA DULU ! RAYA-RAYA JUGAK KESIHATAN ADALAH PENTING

100% EKSTRAK NONI/MENGKUDU

Saya dulu tidak percaya.. tapi setelah saya menggunakan FED-NONI saya benar-benar yakin dengan izin Allah.

Diabetis saya , asma saya dan sakit saraf tulang belakang saya semakin pulih .

NONI ( panggilan orang Hawaii pada MENGKUDU ) telah membantu testimoni saya Pak Habib Danial ( Ketua Cabang Keadilan Sik ) yang saya berikan sebotol FED NONI sewaktu PRK Permatang Pasir , beliau mengalami sakit Darah Tinggi , tekanan darahnya sentiasa tidak stabil , Pak Habib telah menghubungi saya pada minggu lepas bahawa beliau terkejut tekanan darahnya NORMAL ! Baru dengan sebotol FED-NONI !!!!!

NONI mampu menyembuhkan pelbagai penyakit ! Anda mungkin tidak percaya tetapi itulah keajaiban NONI !

Diabetis , sakit jantung , asma , resdung , sakit saraf , gout , sakit kulit , tonsil , barah ( payudara,rahim,hati dan sebagainya ) , darah tinggi , stroke ( angin ahmar ) , gastrik , insomnia , sakit urat , kegemukan , sakit otot , rheumatism , gangguan otak , migrane , arthiritis , alergik , batuk berpanjangan , semput , jerawat , jerawat batu , mempertingkatkan tenaga batin , buah pinggang dan sebagainya .

HANYA TITIK ( 3,4,5 Titik ) DI BAWAH LIDAH !

Malah ramai lagi yang turut menggunakan NONI semakin sihat dan sembuh .

HANYA RM 40 !!!

HUBUNGI / SMS / EMAIL ALAMAT ANDA , FED NONI AKAN SAYA POSKAN !ANDA BANK IN KE AKAUN MAYBANK SAYA 105038093534 !

INSYAALLAH ! jika anda berhajat mencuba FED-NONI - HUBUNGI SAYA 019-9900288 ATAU EMAIL farismusa@gmail.com

Rakyat akan tolak parti bodoh sombong - Dr M

KUALA LUMPUR, 15 Sept: Janji pembangunan dan perbuatan menabur wang tidak akan berkesan lagi apabila rakyat membenci parti yang bodoh sombong dan mengamalkan rasuah, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.Dalam apa yang dilihat sebagai respon segeranya terhadap sanggahan Presiden MIC, Datuk Seri S Samy Vellu terhadap peringatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Tun semalam menulis mengenai "orang politik yang berpendapat jika dapat jadi Presiden parti maka kemenangan mereka dalam pilihan raya terjamin".
Walaupun tidak menyebut nama Samy Vellu, tulisan terbaru Dr Mahathir dalam blognya dilihat sebagai ditujukan kepada bekas Menteri Kerja Raya itu.Sebelum itu, Samy Vellu membidas peringatan Najib yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) ketika merasmikan Perhimpunan Agung MIC Ke-63 Sabtu lalu.
"Perdana Menteri cakap, bila popular di dalam parti sahaja tak mencukupi. Perlu popular di kalangan rakyat juga."Biar saya cakap ini. Kalau popular di dalam parti baru anda bercakap di luar, dengan rakyat. Kalau tak, mereka akan tanya, siapa kamu?" kata beliau.
Dalam responnya itu, Dr Mahathir mendedahkan, orang politik yang percaya kedudukan sebagai presiden parti akan menjamin kemenangan pilihan raya itu "berusaha untuk menentukan kemenangan mereka melalui penyingkiran ahli yang tidak menyokong mereka, mengguna wang untuk membeli sokongan atau mengguna apa-apa kuasa yang ada pada mereka untuk menyogok, menjanji sesuatu kepada yang akan menyokong atau mengugut".
Hasilnya, kata bekas Presiden Umno itu, mereka menang dalam parti."Tetapi rakyat memerhati segala tindak-tanduk pemimpin dan ahli seperti ini."Apabila rakyat lihat perjuangan parti bukan lagi untuk rakyat; apabila mereka lihat rasuah dan ugutan yang menentukan kepimpinan, maka kepercayaan kepada parti dan pemimpinnya akan terhakis dan mungkin hilang lenyap," katanya.Beliau mengingatkan, apabila pilihan raya umum diadakan maka rakyat dan ahli-ahli parti sebagai pengundi akan menyatakan kekecewaan mereka walaupun mereka tidak dapat membuat apa-apa terutama apabila mulut mereka tertutup.
Perkara itulah yang telah berlaku pada Pilihanraya Umum ke 12 pada 8 Mac tahun lalu, katanya."Apakah kekecewaan rakyat disedari oleh pemimpin dan parti-parti politik. Hingga kini tidak ternampak yang parti dan pemimpin sudah betul-betul sedar."Yang merebut jawatan masih merebut dengan penggunaan cara-cara lama. Pembersihan parti tidak juga dilakukan. Pengamal politik wang masih diterima dan diberi tempat."Ahli-ahli biasa parti tidak memprotes sikap lama diteruskan. Bahkan ramai juga ahli yang berpendapat apa salahnya menabur wang. Mereka juga akan dapat sedikit habuan," kata Dr Mahathir.
Bekas Pengerusi BN itu mengingatkan bahawa kelebihan undi sedikit sahaja kepada parti lawan akan menyebabkan kekalahan.Dr Mahathir bagaimanapun tidak mengulas luahan kemarahan seorang perwakilan perhimpunan MIC itu yang mahu mengalungkan selipar pada gambarnya.
Seolah-olah membela tindakan itu, anak lelaki Samy Vellu, Vell Paari berkata, tindakan itu adalah semata-mata luahan kekecewaan terhadap Dr Mahathir dan pihak-pihak lain yang cuba campur tangan dalam urusan dalaman MIC.
Apa yang disifatkan sebagai luahan kekecewaan oleh Vell Paari itu berpunca dari pandangan Dr Mahathir sebelum itu.Ketika diwawancara akhbar Tamil, Makkal Osai, Dr Mahathir berkata, masyarakat India mengundi pembangkang dalam pilihan raya umum lalu kerana marahkan Samy Vellu."Jika masyarakat India mahu kemajuan dan melangkah ke hadapan, mereka mesti singkirkan Samy Vellu," katanya.
Vell Paari juga mengulas kenyataan Najib yang dibidas ayahnya."Para perwakilan juga kecewa dengan ucapan (perasmian) Najib yang tersirat kritikan terhadap Presiden MIC dan menggesa dilakukan perubahan di dalam parti, seolah-olah beliau mahu pasukan presiden dikalahkan," katanya.Kecaman perwakilan MIC terhadap Dr Mahathir itu bukanlah kecaman pertama kali dari dalam BN terhadapnya.Tiga tahun lalu, Dr Mahathir pernah merungut terhadap penghinaan dan sekatan Umno terhadapnya.
"Ada yang panggil saya beruk, ada panggil iblis, ini budaya Umno yang baru".
Beliau juga berkata: "Yang itu (sekatan) lebih pelik, lebih menghina saya bahkan jadikan saya pariah dalam Umno. Saya bekas Presiden jadi pariah dalam Umno".

Kurma dan Air Zam-zam; Penyelewengan Wang Rakyat Berjuta Ringgit?

MARANG – Penyelewengan berjuta ringgit wang rakyat mungkin berlaku dengan program kurma dan air zam-zam yang sebagaimana dilaporkan, diagih-agihkan kepada 300,000 penduduk negeri ini.
Penasihat Majlis Tindakan Dun (MTD) Pengkalan Berangan, Mohamad Deraman berkata kerajaan membayar RM 7.8 juta kepada Syarikat Al-Aqsa yang menjadi pembekal kedua-dua barang tersebut. Beliau mendedahkan, harga yang dibayar oleh kerajaan itu sepatutnya jauh lebih murah kerana harga asalnya adalah hanya RM6.00 sahaja.“Saya diberitahu oleh sumber yang rapat dengan pembekal ‘projek’ itu bahawa kerajaan negeri membayarnya dengan harga RM22.50 satu pek kurma dan air zam-zam.
“Harga asal yang sebenar termasuk dengan pembungkusan hanya sekitar RM6.00 sahaja tetapi dibayar RM22.50 satu pek,” dakwanya. Beliau berkata demikian pada majlis pemyampaian sumbangan Hari Raya kepada 110 orang penerima di kalangan fakir miskin di Dewan Undangan Negeri (Dun) Pengkalan Berangan, disini baru-baru ini. Katanya, walaupun dilaporkan kerajaan membelanjakan jutaan ringgit wang untuk program kurma dan air zam-zam, namun ia tidak sampai kepada seluruh rakyat.
Pada 31 Ogos lalu, Menteri Besar Dato’ Ahmad Said menjadi ’berang’ kerana kurma dan air zam-zam tersebut tidak diserahkan oleh JKKK ke setiap rumah rakyat.
Oleh yang demikian, Ahmad berkata, beliau akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana JKKK yang menyalahgunakan amanah yang telah diberikan.Justeru, mengulas perkara tersebut, Mohamad Draman berkata, ketelusan pentadbiran kerajaan kini dipertikaikan kerana masih mengamalkan diskriminasi terhadap rakyat di negeri inii. Hadir sama pada majlis tersebut Timbalan Pengerusi Khairunnisa Negeri Terengganu, To’ Puan Aminah Mohamad iaitu isteri kepada Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali

Mirzan Menconteng Arang Ke Muka “fundamentalis Muslim”.???

Sekali lagi di dalam bulan Ramadan yang mulia ini, rakyat rasa terkejut dan pilu dengan tersiarnya kenyataan Mirzan Mahathir yang mengesahkan penglibatan beliau di dalam sebuah industri pengeluaran arak .
Beliau mendakwa bahawa perlantikan beliau sebagai Ahli Lembaga Pengarah dan pemilikan 15% saham San Miguel Corp, Filipina, sebuah syarikat pengeluaran arak yang terbesar di negara tersebut, adalah semata-mata “urusan bisnes beliau semata-mata”. Beliau menganggap apa yang dilakukan tidak memberi implikasi kepada sikap dan anutan agama seorang. Hakikatnya, pengharaman arak oleh Allah (SWT) adalah tidak sekadar meminumnya sahaja. Malah, ia melibatkan semua kegiatan yang berkaitan dengan penghasilan dan penjualannya. Arak juga tidak mengenal kuantiti sama ada banyak atau sedikit, hatta setitikpun, hukumnya tetap haram.
Di dalam al-Qur’an Allah (SWT) berfirman yang bermaksud: “Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya meminum arak , berjudi, berkorban untuk berhala, mengundi nasib dengan panah, adalah perbuatan keji termasuk perbuatan syaitan. Maka jauhilah perbuatan itu agar kamu mendapat keberuntungan”. (Surah al-Ma’idah: 90).
Di dalam sebuah hadis dinyatakan: “Rasulullah (SAW) melaknat tentang arak keatas sepuluh golongan: (1) yang memerahnya; (2) yang minta diperahkan untuknya; (3) yang meminumnya; (4) yang membawanya; (5) yang minta dihantarinya; (6) yang menuangkannya; (7) yang menjualnya; (8) yang makan hartanya; (9) yang membelinya; (10) yang minta dibelikannya”. (Hadis riwayat Tarmizi dan ibn Majah).
Adalah jelas sikap Mirzan Mahathir menampakkan kejahilan dan ketidakprihatinan beliau mengenai halal dan haram dalam sesuatu urusniaga dan implikasinya dari segi akidah dan shari’at Islam disisi Allah (SWT). Nyata beliau hanya memikirkan keuntungan kebendaan dan dunia semata-mata. Sikap seperti ini hanyalah dapat diterima oleh doktrin sekularime Barat dan amat bertentang dengan Islam meminta umatnya menghayati seluruh ajarannya secara kaffah (komprehensif).
Tindakan Mirzan, sudah pasti bukan sekadar mencemar imej diri, malah ia turut mencalar imej bapa beliau Tun Dr.Mahathir Mohammad ( Mantan Perdana Menteri) yang acap kali mengangkat diri sebagai “fundamentalis Muslim”.

Dr.Muhammad Nur ManutyPengerusi,
Biro Pemahaman Dan Pemantapan Agama (BIPPA),
PKR
14 September 2009

SPRM siasat Khir Toyo 6 jam

PETALING JAYA: Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr. Mohd. Khir Toyo disoal siasat kira-kira enam jam oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung rumah mewah beliau di Seksyen 7, Shah Alam dan penggunaan dana Badan Kebajikan dan Amal Isteri Wakil-Wakil Rakyat Selangor (Balkis).
Beliau berada di Ibu Pejabat SPRM, Putrajaya sejak pukul 8.30 pagi dan meninggalkan bangunan suruhanjaya itu kira-kira 2.30 petang tadi.Timbalan Pengarah Siasatan SPRM, Sazali Salbi mengesahkan kehadiran bekas Menteri Besar itu untuk diambil keterangan.Beliau juga mengesahkan Dr. Mohd. Khir diambil keterangan berhubung isu rumah mewah miliknya yang didakwa mencecah berjuta-juta ringgit dan penggunaan wang Balkis untuk tujuan bercuti di Amerika Syarikat.
Dalam pada itu, Dr. Mohd. Khir berjaya mengelak daripada diburu wartawan dan jurugambar yang menunggu beliau di lobi Ibu Pejabat SPRM sejak 8 pagi dengan menggunakan laluan paras bawah tanah.Malah difahamkan bekas Menteri Besar Selangor itu tidak menggunakan kereta beliau tetapi datang dengan menaiki sebuah kereta Proton Wira bagi mengelak dikesan wakil-wakil media.Dr. Mohd. Khir dalam kenyataan yang dipetik dari akhbar China Press hari ini berkata, beliau mampu membeli banglonya di Seksyen 7 kerana pernah menjadi Menteri Besar dan juga ahli politik.
Menurutnya, ketika mula membeli rumah itu, ia hanya bernilai RM3.5 juta tetapi selepas tiga tahun dan setelah diubahsuai, nilai rumah itu meningkat kepada RM5 juta.Berhubung laporan siasatan SPRM ke atas banglo mewahnya itu, Dr. Mohd. Khir pernah berkata, beliau sentiasa bersedia untuk disiasat.mStarthis

11 Okt pilihan raya Bagan Pinang

Suruhanjaya Pilihan Raya hari ini menetapkan 11 Oktober depan sebagai tarikh pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang, Negeri Sembilan.Pengerusinya Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata tarikh penamaan calon pula ditetapkan 3 Oktober manakala tarikh keluar writ dan notis masing-masing pada hari ini dan esok.
Katanya, pilihan raya kecil tersebut akan menggunakan Daftar Pemilih Induk 2008 yang digabungkan dengan daftar pemilih tambahan suku tahun pertama 2009 dan daftar pemilih tambahan suku tahun kedua 2009 yang telah dikemas kini sehingga 4 September lalu."Daftar pemilih ini mengandungi 13,664 pemilih berdaftar yang terdiri daripada 9,060 pemilih biasa dan 4,604 pemilih pos," katanya pada sidang akhbar di ibu pejabat SPR di Putrajaya hari ini.
DUN Bagan Pinang mengalami kekosongan selepas penyandangnya Azman Mohammad Noor yang mewakili BN meninggal dunia pada 4 September lalu.Menurut Abdul Aziz, daftar pemilih tersebut akan mula dijual pada 18 Sept.
"Para pengundi juga boleh membuat semakan menerusi laman web SPR iaitu www.spr.gov.my atau menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip SPR SEMAK NO KAD PENGENALAN ke 15888 pada tarikh yang sama," katanya.
Beliau berkata, 8,577 atau 62.77 peratus pengundi terdiri daripada kaum Melayu, 2,834 atau 20.74 peratus pengundi India, 1,498 atau 10.96 peratus pengundi Cina dan 755 atau 5.54 peratus terdiri daripada lain-lain bangsa (lihat carta). "Daripada pecahan itu, 7,912 pengundi terdiri daripada golongan lelaki manakala bakinya, 5,752 pengundi ialah pengundi wanita," katanya.
Menurut Abdul Aziz, dewan Majlis Perbandaran Port Dickson akan digunakan sebagai pusat penamaan calon dan pusat penjumlahan rasmi undi manakala proses pengeluaran dan pengiraan undi pos akan dibuat di bilik mesyuarat Pejabat Daerah Port Dickson. "Untuk pilihan raya kecil ini, SPR akan membuka lapan buah pusat mengundi yang melibatkan lapan buah sekolah dan 18 tempat saluran mengundi," katanya.
Dalam perkembangan berkaitan, Abdul Aziz turut mengumumkan penubuhan tiga Pasukan Penguatkuasa Kempen Pilihan Raya (PP-KPR) di bawah Seksyen 27B Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 untuk memantau dan mengawal aktiviti calon sepanjang tempoh berkempen."Pasukan berkenaan akan mula bertugas dari tarikh penamaan calon hingga tamat hari mengundi, dan akan diketuai oleh seorang pegawai penguatkuasa.
"Ia akan turut dianggotai oleh seorang pegawai polis, seorang wakil pihak berkuasa tempatan dan wakil-wakil calon yang bertanding," katanya sambil memberi amaran, tindakan tegas akan dikenakan terhadap mana-mana pihak yang melanggar subseksyen 26(1) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954."Saya ingin tegaskan sekali lagi, jangan terkejut jika kita bertindak tegas dan mengenakan tindakan, dan jangan kata SPR berlaku zalim. Kita dah ingatkan banyak kali," katanya.
Di bawah subsesyen berkenaan, mana-mana pihak yang disabitkan kesalahan boleh dipenjara tidak melebihi 1 tahun atau didenda tidak melebihi RM5,000 atau kedua-duanya sekali.Seperti pilihan raya kecil yang lain, SPR turut membenarkan Malaysia For Free and Fair Election (Mafrel) menjadi pemerhati perjalanan pilihan raya kecil berkenaan. BERNAMA Malaysiakini

Tinjauan mStar: Peluang BN di Bagan Pinang...

Lima tahanan ISA dibebaskan hari ini - mStar

PUTRAJAYA: Lima tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang kesemuanya anggota Jemaah Islamiah Malaysia, dibebaskan petang ini setelah dianggap tidak lagi menjadi ancaman kepada keselamatan negara.Mereka ialah Abdullah Daud, Mat Sah Mohd Satray, Ahmad Kamil Md Hanapiah, Mohd Nasir Ismail@Hassan dan Muhammad Amir Md Hanapiah.
Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata dengan pembebasan itu, kini tinggal sembilan lagi tahanan ISA terdiri empat rakyat Malaysia dan masingmasing seorang warga Bangladesh, Pakistan, Thailand, Singapura dan Indonesia.

IFTAR MPP AMK BERSAMA TUAN GURU SYEIKH MAHMUD AL-MAJZUB

Majlis Iftar Majlis Pimpinan Pusat Angkatan Muda Keadilan (MPP AMK) bersama Tuan Guru Syeikh Mahmud Al-Majzub.
Majlis tersebut akan diadakan seperti berikut:
Tarikh : 16 September 2009 (Rabu)
Masa : 7.00 petang
Lokasi : Madrasah Nurul Iman, Kg Nurul Iman, Bt 11 3/4, Jalan Kuari Sg Long, 43100 Hulu Langat, Selangor
Seluruh umat Islam dijemput hadir ke majlis tersebut.
Dato' Seri Anwar Ibrahim akan turut hadir
Tentatif program
7.20 : Berbuka puasa, solat Maghrib dan zikir
8.00 : Makan malam dan ramah mesra
8.45 : Solat Tarawih
9.45 : Tazkirah esklusif bersama Tuan Guru.

maaf lama tidak update blog

salam ramadhan almubarak ,

kesusahan kehidupan , kegawatan kewangan buat saya menghilang buat beberapa ketika . Broadband pulak kena bar. Alhamdulillah dapat pinjam WiFi broadband adik . Dapatlah saya update blog .
ramadhan banyak mengajar kita erti kesabaran , so sabar je la !

Terima kasih kepada teman-teman yang terus bersama .
selamat bersahur !
FM