klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 24 Ogos 2009

Setelah sekian lama ugut akhirnya Radzhi keluar Pakatan Rakyat

oleh BRIGED MP SEGAMBUT

Setelah ugut mengugut sekian lama, akhirnya Adun Lunas, Mohd. Radzhi Salleh mengumumkan dirinya keluar dari PKR dan menjadi Adun bebasMenurut sumber, Mohd. Radzhi telah beberapa kali mengugut mahu meninggalkan Pakatan dan menyertai Umno, namun tidak pernah berbuat demikian sebelum ini. Dia juga didakwa beberapa kali berjumpa dengan Datuk Seri Mahzir Khalid bagi membincangkannya.
"Kegagalan paling besar Radzhi adalah membawa sebarang pengikut khasnya di kalangan Adun Pakatan Rakyat," kata Zulkifli Yahaya, Pengarah Penerangan kerajaan negeri Kedah.Sebelum ini, Radzhi telah beberapa kali mengugut untuk meninggalkan PKR. Antaranya disebutkannya kepada Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Razak.
Media juga, termasuk TV3, telah beberapa kali menyiarkan berita tentang beberapa kes penyelewengan exco negeri Kedah namun tidak pernah didedahkan nama Exco berkenaan."Dan exco yang dimaksudkan oleh media sebenarnya adalah Radzhi," kata seorang pemimpin dari Kedah.
ImageRadzhi dilaporkan membuat pengumuman di Kuala Lumpur keputusannya keluar dari PKR namun tidak menyatakan samada dia meletakkan jawatan sebagai Exco kerajaan negeri atau tidak.
Radzhi adalah Ezco Pelancongan Kedah.
Azizan, semasa bercakap di Bukit Mertajam berkata, beliau akan menunggu keputusan dari PKR tentang kedudukan Exco yang dijawat Radzhi kerana ia hak parti itu dalam kerajaan negeri Kedah."Saya masih menunggu surat rasmi dari PKR mengenai kedudukan Radzhi dan jika pucuk pimpinan parti itu minta saya gantikan orang lain (Anggota Dewan Undangan Negeri dari PKR) maka saya akan ganti dengan orang lain.
"Setakat ini, saya cuma mendengar berita mengenai tindakan Radzhi yang keluar parti dan menjadi wakil rakyat bebas tetapi saya belum dimaklumkan oleh beliau sendiri," kata Azizan sebagaimana yang dilaporkan sebuah media.

AMK desak Radzhi letak jawatan EXCO Kedah

Angkatan Muda Keadilan ( AMK ) mendesak supaya Mohd. Radzhi Salleh , ADUN Lunas yang telah mengistyiharkan diri keluar daripada Parti Keadilan Rakyat ( Keadilan ) agar meletakkan jawatan sebagai EXCO Kerajaan Negeri Kedah . Walaupun mandat perlantikan beliau dibuat oleh DYMM Sultan Kedah tetapi perlantikan beliau adalah di atas syor parti dan di atas tiket Keadilan .
Desas desus beliau akan keluar parti selama ini telah terjawab dan AMK yakin ianya didalangi oleh UMNO Kedah . Kenapa pengisytiharan keluar daripada parti di buat dalam suasana sekarang iaitu di mana kita berdepan dengan PRK Permatang Pasir yang tinggal 2 hari lagi ? Sudah pastinya konspirasi ini dirancang sedemikian rupa agar memberikan kesan negatif kepada Keadilan dan Pakatan Rakyat .
Kesan krisis keperibadian calon UMNO/BN di PRK Permatang Pasir telah memberikan impak yang besar kepada UMNO/BN yang bakal menerima kekalahan seterusnya .
Mohd. Radzhi adalah barisan pengkhianat yang yang perlu bertindak meletakkan jawatan sebagai Ahli Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah . Mohd. Radzhi tidak perlu berdolak dalih dengan menpertahankan konon beliau tidak dibeli oleh mana-mana pihak atau parti justeru perlu menjadi ADUN Bebas . Itu semua hanya taktik bertujuan mengaburkan padangan rakyat umum sedangkan semua sudah mengetahui dan menyedari penglibatan UMNO dalam kes keluarnya Mohd. Radzhi daripada Parti Keadilan Rakyat .
AMK mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tidak bermaruah dan pengkhianatan yang dilakukan oleh Mohd. Radzi Salleh .
Fariz Musa
Timbalan Ketua AMK Pusat

SEEKOR LAGI PENGKHIANAT TINGGALKAN PKR

Exco Kedah keluar PKR, sokong PM

ADUN Lunas, Mohd Radzhi Salleh bertindak keluar PKR dalam satu sidang media mengejut di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari ini dan menyatakan sokongan kepada kepemimpinan Datuk Seri Najib Razak.Beliau, yang juga exco pelancongan Kedah, dilaporkan mengisytiharkan sebagai ADUN bebas tetapi tidak akan melepaskan portfolio ahli majlis mesyuarat kerajaan.
Pemangku ketua PKR Padang Serai, Jamaludin Abu Hassan, juga bertindak meninggalkan parti itu dan seterusnya mengumumkan membubarkan bahagian tersebut.Di sidang media di Hotel Legend kira-kira 11.30 pagi ini, beliau dilaporkan berbuat demikian dengan alasan "hilang keyakinan terhadap pucuk pimpinan PKR dan perjuangan parti itu tidak seiring dengan matlamat asal penubuhannya.
"Menurut Bernama, Mohd Radzhi berkata keputusannya sebagai menyatakan sokongan pada tindakan pembubaran bahagian tersebut seperti diumumkan oleh Jamaludin."Sebagai wakil rakyat, saya bersimpati dengan keputusan itu (pembubaran) kerana mereka (anggota bahagian) adalah orang yang bertanggungjawab memastikan kemenangan saya dalam pilihan raya lepas," beliau dipetik berkata.
Tambahnya, seramai 200 orang anggota biasa dan 14 anggota jawatankuasa PKR bahagian berkenaan menyokong pembubaran itu."Saya tidak sanggup lagi berada dalam PKR kerana rasa bertanggungjawab bersama mereka dan sebagai ahli jawatankuasa bahagian, saya turut keluar (parti) bagi menyokong keputusan itu," kata Mohd Radzhi lagi.
Beliau juga dilaporkan berkata, walaupun meninggalkan PKR, beliau akan terus berkhidmat menjadi wakil rakyat di kawasan itu, "di samping terus memberi sokongan kepada kerajaan pusat dan kepimpinan perdana menteri".Beliau akan terus kekal dengan jawatan exco pelancongan Kedah kerana soal pelantikan exco negeri adalah di bawah kuasa Sultan Kedah, lapor agensi berita itu lagi.
Menjawab persoalan sama ada beliau dibeli oleh parti politik tertentu, Mohd Radzhi menafikannya."Kalau kena beli, saya sudah tentu akan masuk parti yang membeli tetapi sekarang tidak ada mana-mana parti pun yang beli (saya) sebab tu saya bebas," katanya.Dalam pilihan raya umum 2008, Mohd Radzhi mengalahkan calon BN S Ananthan dengan majoriti 10,323 undi.Malaysiakini

CERAMAH PERDANA AMK

TARIKH : 24 OGOS 2009
JAM : 9.00 MALAM

TEMPAT : BILIK OPERASI AMK MALAYSIA
LORONG CERMAI , TAMAN SAMA GAGAH
PENCERAMAH :