klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 18 Januari 2010

Laporan Polis Terhadap Penyebaran Risalah Fitnah oleh Keadilan Bayan Baru

Petang tadi ( 17 Jan 2010 ) , seramai 20 orang Ajk PKR cabang Bayan Baru bersama AMK cabang Bayan Baru telah membuat 1 laporan polis berkenaan penyebaran risalah yang mengandungi fitnah terhadap pimpinan Parti Keadilan Rakyat. Laporan tersebut telah dibuat oleh Setiausaha PKR cabang Bayan Baru sdr Idriss Hassan bersama Bendahari Cabang Bayan Baru Sdr Zikri Fadhil

Antara butir-butir laporan.

Pada 17 hb Jan 2010 kira-kira jam 0900 hrs saya dihubungi oleh beberapa rakan dari Bayan Baru memaklumkan terdapat penyebaran risalah yang berniat jahat di kawasan mereka. Mereka telah menunjukkan risalah tersebut kepada saya.

Risalah itu mengandungi fitnah dan berunsur jahat terhadap pimpinan Parti Keadilan Rakyat. Risalah tersebut juga berunsur menghasut dan berunsurkan perkauman. Kononnya Parti Keadilan Rakyat dan Pimpinan melayu dalam Parti Keadilan memainkan peranan agar tabika KEMAS yang terletak bersebelahan dengan Surau Bayan Baru ditutup. Sepanjang pengetahuan pihak saya arahan penutupan dikeluarkan oleh pihak pengurusan surau dan tanpa melibatkan campur tangan mana-mana badan atau pertubuhan politik.

Saya meminta pihak polis untuk melakukan siasatan serta mengambil tindakan tegas kepada penyebar risalah tersebut kerana ia menjejaskan nama baik pimpinan Parti Keadilan Rakyat dan nama baik Parti Keadilan Rakyat.

Sekian Laporan saya.


KENYATAAN MEDIA

Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat

Cabang Bayan Baru

– 17 Jan 2010


Parti Keadilan Rakyat Cabang Bayan Baru berasa kesal dengan penyebaran risalah berunsur fitnah yang dihantar kepada penduduk di sekitar Bayan Baru.

Penyebaran risalah yang berniat jahat ini dilakukan oleh mereka yang bangkrup idea dan isu. Isu berkaitan penutupan Tabika KEMAS Bayan Baru merupakan isu yang hanya melibatkan pihak pengurusan Surau Bayan Baru dan pengurusan KEMAS.

Parti Keadilan Cabang Bayan Baru menegaskan disini yang pihak cabang mahupun pimpinan parti dari tidak terlibat dalam isu ini. Permainan oleh pihak berkepentingan yang mengunakan isu perkauman dan isu berkaitan sensitiviti agama amat dikesali. Jelas sekali risalah ini diedarkan untuk memburukan pimpinan Parti Keadilan Rakyat Cabang Bayan Baru khasnya dan pimpinan Parti Keadilan Rayat Pulau Pinang amnya.

Parti Keadilan Rakyat Cabang Bayan Baru mengesa agar pihak polis dengan segera melakukan siasatan dan mengambil tindakan kepada mereka yang terlibat.

Sekian


Ahmad Azrizal Tahir

Ketua Angkatan Muda,

Parti Keadilan Rakyat Cabang Bayan Baru


UMNO PERASUAH 1 Malaysia... Pembohong seluruh rakyat Malaysia’
1.jpg

2.jpg

DSCN3972.JPG


DSCN3978.JPG

adus penatnya... baru sampai daripada kuantan

Saya semalam berada di Kuantan . Bertolak jam 4 lebih dan sampai jam 8.30 maam untuk menghadiri Jamuan Makan Malam di Tan Jung Restoran , Kuantan . Sesampai di restoran tersebut majlis baru bermula dengan kehadiran YB datuk Seri Anwar Ibrahim , Ketua Umum Keadilan .
Saya disambut oleh teman-teman AMK Pahang . Dan duduk di meja khas yang telah disediakan . Saya di fahamkan sejumlah 98 meja disediakan dalam dewan tersebut dan bermakna ada 980 orang jemputan yang hadir yang terdiri daripada kaum tionghua , india , melayu , orang asal , orang felda dan sebagainya . Turut hadir bersama Datuk Chua Jui Meng , YB Tian Chua , Sdr. Shamsul Iskandar .
Beberapa orang tokoh menyampaikan ucapan , dimulakan kata aluan Dato' Fauzi Abd. Rahman , Penegrusi MPN Pahang . Diikuti pula ucapan Datuk Chua Jui Meng yang penuh bersemangat . Waktu dalam MCA tak pernah dia berucap sedemikian rupa. Dan seterusnya ucaputama oleh Datuk seri Anwar Ibrahim .
Saya kemudian bergegas ke tapak ceramah bertempat di Pejabat MPN pahang di Jalan Beserah. Ribuan yang hadir untuk mendengar ucapan pimpinan terutama amanat Ketua Umum.
Tahniah kepada Keadilan Pahang serta AMK Pahang !