klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 8 Jun 2009

UMNO Macam Kucing -MB Kedah


SHAH ALAM, 7 Jun 2009: Umno umpama kucing ...baik di depan tetapi awas, di belakang kita dia akan curi ikan kita. Kata Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak ketika membuat ucapan penangguhan di Muktamar PAS ke 55 dekat sini hari ini.
"Menjadi perangai kucing juga dia akan berak di mana-mana sahaja hatta atas sejadah sekalipun," kata Azizan yang disambut gelak ketawa perwakilan dan pemerhati muktamar. Namun, Azizan berkata,
"kita tetap masih boleh runding dengan Umno ni." Azizan berkata, sehingga hari ini, Umno masih berusaha untuk mencuri Adun PAS dan berusaha untuk menjatuhkan kerajaan negeri Kedah.

"Mereka tidak berhenti dari membuat kerja ini," kata Azizan.(AK)

FM- adalah diingatkan akan jua wahai Datuk Seri Bendahara Negeri Kedah bahawa arakian menyebut , binatang yang berbulu berkaki empat bermisai ceracak ... apabila akan ianya hendak mengeluarkan hampas perut , maka dilantaknya di mana sahaja biasanya jamban paling ok adalah di atas tanah sukanya . selepas itu lalu dihidu akan tahinya itu selepas ianya melepas . sesudah dihidu dan dicium-cium akan baunya ( mesti stim giler ) , lalu dikambus agar tidak diketahui akan orang akan isi perutnya itu . tapi sepertimana akan biasanya , tetap akan diketahui orang akan najisnya sebab baunya tetap kuat walau dikambus sedalam mananya pun..tammat !

TRAGEDI 06/02 : SPRM BUTA , POLIS BISUSaya masih benar-benar kesal terhadap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia ( SPRM ) dan Polis DiRaja Malaysia ( PDRM ) yang terus bersikap diam membisu dan membutakan mata dengan tragedi 06/02 Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang runtuh .
Saya tidak akan terus berhenti untuk mendesak agar 2 badan pengamal undang-undang ini bertindak dengan telus , jujur , amanah dan profesional terhadap insiden ini .
SPRM dan PDRM seharusnya bertindak pantas dan segera . Saya benar-benar hairan kenapa SPRM tidak mengambil sebarang tindakan dan membisu sejak runtuhnya stadium tersebut pada 2 Jun 2009 .
YAB Datuk Ahmad Said ada menyatakan sehingga sekarang beliau tidak pernah dihubungi oleh SPRM berkaitan kejadian tersebut untuk diambil keterangan . SPRM agaknya sudah buta sehingga sekarang tiada mengambil sebarang tindakan .
Saya sekali lagi mengulangi desakan terhadap pihak PDRM yang terus membisu tanpa sebarang tindakan terhadap insiden tersebut. Sehingga sekarang saya tidak dipanggil oleh Pegawai Penyiasat untuk di rakam percakapan . Pelik dan menghairankan . Kalau sebelum ini , sekiranya saya tidak hadir untuk di rakam percakapan maka bertubi-tubi mereka talifon untuk meminta saya berjumpa pegawai penyiasat bertugas . Saya telah membuat laporan polis pada 3 Jun 2009, sehari selepas stadium tersebut runtuh .
Saya teruskan tindakan saya dengan membuat Sidang Media pada 4 Jun 2009 di Uncle Chua Kopitiam , Ladang , Kuala Terengganu . Dalam Sidang Media tersebut saya tegaskan bahawa Datuk Bandar MBKT perlu disiasat segera kerana beliau terlibat dengan pengeluaran CF Stadium tersebut . Tapi tidak mendapat perhatian pihak PDRM ,
Rakyat Terengganu sedang menunggu keputusan dan tindakan pihak SPRM dan PDRM terhadap kes ini . Rakyat inginkan ketelusan dan kerja profesional dua agensi ini .

Fariz Musa
Ketua AMK Negeri Terengganu

TIGA KEUTAMAN KERAJAAN MAMPU WUJUD KEADILAN SOSIAL: NAJIB

Najib Razak berkata kerajaan sudah mengemas kini dan menggubal dasar bagi mendepani kemelut ekonomi global.
"Model baru ekonomi ini akan menuas kreativiti, menuil inovasi serta menunjang nilai tinggi. Sehubungan itu, sebuah majlis penasihat ekonomi sudah dibentuk untuk menjayakan hasrat pembentukan model baru ekonomi ini," katanya.

FM - BERSAMA KITA MENUAS NAJIB , MENUIL NAJIB DAN MENERAJANG NAJIB ! selamatkan 1 Malaysia daripada Najib Razak ! Baru ni Najib Razak ke China untuk membina kembali sokongan masyarakat cina di Malaysia . Nampaknya tidak berapa menjadi . Kini Najib Razak terus gagal menyelamatkan PPP yang kini ada 2 team . Najib ikhtiraf Kayveas . Murugiah pasti menunggu saat untuk membalas dendam .
On June 3rd Anwar Ibrahim spoke at the French Institute of International Affairs in Paris on the topic of Islam and the West. He stated in his speech:
Barack Obama has assumed the office of the President of the United States at a moment when the relationship between Islam and the West is among the most important political and social issues in the world. We see in him a leader committed to the values of freedom and democracy, and a president who believes that the critical issues dividing the United States and the Muslim world can be resolved not through fiery rhetoric and bellicose language but by positive engagement in a language of mutual respect.
The following day during an interview with BBC World News Anwar Ibrahim said that it is now important for the Muslim world to reciprociate in a way that demonstrates they are willing partners in the putsuit of a "new beginning." Anwar emphasied the need for America to find credible partners with whom it can deal and restated his conviction that the move from autocracy to democracy must emanate from the Muslim countries themselves and cannot be imposed from outside.
On Sunday June 7th Anwar Ibrahim will be a guest on Fareed Zakaria's CNN program "GPS" and will join a panel of experts from the Muslim world to discuss President Obama's speech.

SEBALIK PEMBIKINAN STADIUM

Dipetik daripada blog http://terengganulening.blogspot.com/ . Bertarikh 14 Mei 2008 . Blog yang menjadi pencacai dan penjilat Mad Said , UMNO dan BN Terengganu
Kesahnya bermula, apabila kerajaan negeri mengada lawatan melihat Stadium Olimpik Korea Selatan, Komplek sukan Pushan, Taiwan. Rombongan diketuai Tan Sri Wan Mokhtar Menteri Besar Terengganu & Pengerusi, Jawatankuasa Sukan & Belia, Dato' Ahmad Sidi pada tahun 1984. Pada tahun 1986-87 masih lagi belum lagi dikeluarkan tender walaupun pembinaan telah di hebohkan. Pada tahun 1989 diumunkan bahawa stadium baru akan dibina pada tahun 1990 yang menelan RM100 juta dengan kapisiti penonton 100,000 orang. Lepas tu senyap, dengar2 cerita rekabentuk diubah balik kerana kapisiti penonton 100,000 orang kepada 50,000 orang sahaja. Pada 1995, kedengaran sekali lagi projek ini akan diteruskan lagi dan diserah kepada kontraktor EPIC- BABENA untuk membinanya. Kedengaran cerita tiang piling bila diketuk tidak sampai dasar tanah. Bila gawat pada tahun 1998, pembinaan tergendala lagi hanya kerja-kerja cerucuk yang hampir siap. Pada 1999, perubahan politik melanda Terengganu terus projek tenggelam. Pada tahun 2004, projek ini menjadi manefesto BN.
Alhamdulillah, bila BN menang, projek ini diteruskan & pada 10 mei 2008, stadium menjadi kenyataan bila Yang DiPertuan Agong Malaysia merasmikan stadium yang paling canggih yang berharga RM270 juta dengan kapisiti penonton 50 000 orang menjadi kenyataan. Ianya menjadi kebanggaan rakyat Terengganu & bertambah lagi ikon baru di Terengganu. Stadium ini diberi nama Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Pada 31 Mei - 9 Jun 2008, berlangsunglah SUKMA ke 12 di Kuala Terengganu.

SEKARANG !!!

FM - DOK ROK CETONG !!!! IKON TERENGGANU YANG LAHIR DARIPADA MANIFESTO BN TERENGGANU AKHIRNYA MENYEMBAH BUMI PADA 2 JUN 2009 . MEMAHAT SEJARAH MENCIPTA TAMADUNGGGGGG PALING BENGGONG DAN MEMALUKAN RAKYAT TERENGGANU DAN MALAYSIA !

Tuanku Mizan dukacita , Mad Said sukacita


KUALA TERENGGANU 6 Jun - Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin dukacita dengan tragedi runtuhan sebahagian bumbung stadium yang dinamakan sempena nama baginda di Kompleks Sukan Negeri di Gong Badak Selasa lalu.
Menurut Menteri Besar, Datuk Ahmad Said, beliau sendiri telah menyampaikan sembah maklum mengenai tragedi itu kepada Tuanku Mizan pada hari kejadian dan baginda melahirkan perasaan sedih serta dukacita terhadap insiden yang berlaku itu.
Menurutnya, semalam beliau sekali lagi menghadap baginda untuk mempersembahkan maklumat dan gambar-gambar runtuhan bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin kepada baginda dan Yang di-Pertuan Agong kelihatan dukacita dengan perkara itu.
''Sudah tentu baginda sedih dan dukacita terhadap apa yang berlaku," katanya ketika ditemui selepas menyertai Polis Terengganu dalam operasi membanteras lumba haram dan mat rempit di sini malam tadi.
Berhubung siasatan tragedi itu, Ahmad Said memberitahu, beliau sedia mendedahkan kepada umum apa jua kepincangan yang berlaku sebagai ingatan kepada semua pihak terutama pihak berwajib agar peristiwa sedemikian tidak berulang.
Menteri Besar sekali lagi mengingatkan semua pihak berkuasa tempatan (PBT) di negeri ini supaya melakukan pemeriksaan keselamatan terhadap semua bangunan tumpuan awam di kawasan masing-masing sebagai langkah berjaga-jaga.
Malah katanya, beliau sendiri akan melawat semua bangunan tersebut untuk memastikan arahan itu dipatuhi.
Menurutnya, pemeriksaan bukan hanya daripada segi struktur, tetapi juga perlu meliputi aspek pendawaian serta beban yang boleh ditampung terutama bangunan yang telah berusia.
Jelasnya, ada di antara bangunan tumpuan awam di negeri ini umpama jerangkap samar yang bila-bila masa boleh mendatangkan tragedi kepada orang ramai kerana strukturnya yang tidak sesuai.
Ahmad memberitahu, beliau dimaklumkan bahawa salah sebuah bangunan tersebut ialah Pasar Raya The Store di Kampung Cina di sini yang asalnya adalah bangunan rumah kedai, namun diubah suai menjadi pusat membeli-belah.
''Dahulu bangunan itu bukan dibuat untuk pasar raya. Asalnya ialah rumah kedai dan saya bimbang dengan ketahanan bangunan itu sendiri terutama apabila musim perayaan dengan barang yang banyak dan orang yang ramai membeli-belah.
''Bangunan itu boleh memuatkan berapa orang sahaja bebannya, tetapi telah menjadi pasar raya. Kalau ada pesta hari minggu, beribu orang berada di dalamnya. Ini merupakan jerangkap samar kepada orang ramai," ujarnya.
Mengenai siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap tragedi itu jelasnya, setakat ini beliau belum dihubungi oleh suruhanjaya itu untuk diambil keterangan.
Ahmad berkata, beliau bersikap terbuka dalam hal ini dan bersedia memberi kerjasama kepada semua pihak untuk mengenal pasti punca tragedi runtuhan bumbung stadium berkenaan.