klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 5 Mac 2011

hosni mubarak sarawak dah takutttttttt !!!!!!!!

Taib isytihar 'perang besar' ke atas pembangkang

Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud mahu parti-parti komponen BN 'melancarkan pertarungan besar-besaran” ke atas pembangkang.

sarawak BN convention taib and wifeBerucap pada konvensyen BN di Kuching, hari ini, Taib yang begitu berkobar-kobar berkata BN tidak seharusnya lagi menjadi sebegitu defensif dalam menangkis segala tohmahan pembangkang.

Dalam menghadapi pilihan raya negeri yang dijangkakan diadakan seawal bulan ini atau bulan depan, Taib mendakwa kerajaan BN Sarawak telah membawa pembangunan pesat dan kekayaan kepada negeri itu, yang kini dianggap antara yang termiskin di Malaysia.

"Siapa berani kata BN tak buat apa-apa untuk negara? Kenapa kita perlu defensif? Kenapa kita harus takut untuk bersuara? Kenapa tidak kita perang besar-besaran ke atas penipu dan pengecut?”

BN sarawak conventionKetua menteri yang bakal genap menyambut 30 tahun berkuasa di Sarawak pada bulan ini, kemudiannya mengimbas kejayaan BN, - termasuk mendakwa berjaya meningkatkan pendapatan per kapita rakyat negeri itu sebanyak 40 kali ganda sejak mencapai kemerdekaan.

Ikrarnya, kerajaan negeri mensasar untuk meningkatkan pendapatan per kapita rakyat Sarawak pada RM28,075 sekarang ini kepada lima kali ganda iaitu - RM100,000 pada 2030.

Taib rolls royceBagi Taib, pertarungan BN dengan pembangkang adalah pertaungan politik realiti berlawan dengan politik persepsi.

Katanya, hakikat politik yang diamalkan oleh BN berjaya membawa pembangunan kepada rakyat tetapi politik persepsi oleh pembangkang menyebarkan propaganda dan membakar sentimen orang ramai.

Sebelum itu, Taib tiba pada konvensyen BN itu menaiki sebuah Roll Royce, dengan diiringi isternya yang berusia 28 tahun, Ragad Waleed Alkurdi.

Bercakap kepada wartwan selepas merasmikan Konvensyen BN Sarawak yang dihadiri 5,300 anggota dan penyokong parti komponen BN negeri, Taib, yang mencecah usia 75 tahun pada 21 Mei, berkata pilihan raya negeri ke-10 akan diadakan tidak lama lagi namun tidak menyatakan sebarang tarikh.

"Saya tidak tahu. Lagipun saya tidak akan beritahu anda (media)."

Taib, yang menerajui Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) yakin konvensyen itu mampu menjadi platform untuk mengeratkan lagi hubungan anggota empat parti komponen BN negeri, lebih-lebih lagi menjelang pilihan raya negeri.

Tiga lagi parti komponen BN negeri ialah Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Parti Rakyat Sarawak (PRS) dan Parti Progresif Demokratik Sarawak (SPDP).

Menang pilihan raya, Pakatan angkat Najib jadi Duta Besar ke Mongolia- Anwar

PETALING JAYA: Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, sekiranya berjaya menawan Putrajaya pada pilihan raya umum (PRU) ke-13, kerajaan Persekutuan Pakatan Rakyat akan melantik Ketua Pembangkang ketika itu, Datuk Seri Najib Razak menjadi duta besar negara ke Mongolia.

Malah Ketua Umum KEADILAN itu berkata, Najib juga dibenar untuk menyampaikan ceramah bersama gerombolannya dan diberi permit berceramah.

“Jika Pakatan Rakyat menang pilihan raya umum akan datang, Datuk Seri Najib Razak sebagai Ketua Pembangkang, tetap akan diberi permit untuk ceramah.

“…dan kalau kita menang, kita akan angkat Najib sebagai duta besar Malaysia ke Mongolia,” katanya ketika menyampaikan ucapan pada program Ceramah Umum KEADILAN anjuran Cabang Lembah Pantai di Dewan Gasing Indah, dekat sini malam tadi.

Anwar juga berkata, rakyat perlu bekerja keras bagi memastikan mesej ‘penolakan’ sistem pilihan raya sedia ada sampai kepada kerajaan Umno Barisan Nasional dengan jelas.

Ini kerana sistem dan dasar yang diguna pakai kerajaan adalah politik lama yang dicemari penipuan.

“Jangan menghina rakyat. Jika pilihan raya penuh dengan penipuan, kita akan bantah beramai-ramai, tolak kerajaan secara paksa.

“Pilihan raya adalah landasan rakyat untuk mengubah sistem pemerintahan negara dengan aman.

“Pilihan kita adalah transformasi aman, cara kita (adalah) cara pilihan raya,” jelas Anwar.

Dalam pada itu, beliau mengulangi janjinya sebelum ini, jika Pakatan Rakyat menawan Putrajaya, keesokannya harga minyak akan diturunkan serta merta.

“Kalau takdir ke Putrajaya hari ini, esok pengumumannya begini: Saya dengan ini mengisytiharkan harga minyak turun, berkuat kuasa serta merta,” kata Anwar sambil meniru gaya Najib bercakap di kaca television menyebabkan lebih 1,000 hadirin ketawa.

Hadir sama, Naib Presiden KEADILAN, Azmin Ali; Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar; Ahli Parlimen Petaling Jaya Selatan, Hee Loy Sean; Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua; Yang Dipertua PAS Lembah Pantai, Mohd Adlin Soleh; dan Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Selambau, S Manikumar.

LIDAH SYAITAN MEDIA UMNO/BN UNTUK MENGHANCURKAN PR

STARTEGI UTUSAN MELOYA , BERITA HAIRAN DAN TV3/4 UNTUK MEMFITNAH DAN MENHANCURKAN PR SERTA MENJADI LIDAH SYAITAN KEPADA UMNO/BN TERUTAMA MEMPENGARUHI ORANG MELAYU :1.MEMBURUK-BURUKKAN PEMIMPIN PR
2.MEMPERLIHATKAN KETIDAK SEPAKATAN ANTARA PIMPINAN PR
3.MELABELKAN PEMIMPIN PR SEBAGAI RASIS DAN ANTI MELAYU
4.MEMBINA PERSEPSI PR TIDAK MAMPU BELA NASIB ORANG MELAYU
5.MEMBINA PERSEPSI PAS & PKR DIPERKUDA DAP
6.MEMBINA PERSEPSI KERAJAAN NEGERI PR DIPERINTAH BERASINGAN
-PULAU PINANG OLEH DAP
-SELANGOR OLEH PKR
-KEDAH DAN KELANTAN OLEH PAS
7. MEMAINKAN PROPANGANDA PR ADALAH ANTI MELAYU
8. MEWUJUDKAN PERSEPSI NEGATIF KEPADA PR
9. MEMUTARBELITKAN FAKTA DAN MEMANIPULASIKAN ISU
10. MENIMBULKAN KEBENCIAN ORANG MELAYU KEPADA PEMIMPIN PR DAN PR
11. MENIMBULKAN KRISIS DI PERINGKAT AKAR UMBI PR SUPAYA PECAH , BERGADUH , BURUK SANGKA
12. MENIMBULKAN TANGGAPAN SONGSANG TERHADAP PR
- DAP HANYA UNTUK ORANG CINA
- PKR DIKUASAI ORANG INDIA DAN CINA SERTA ANTI MELAYU
- PAS MENGGUNAKAN AGAMA UNTUK KEPENTINGAN POLITIK
13. MENIMBULKAN PERSEPSI BAHAWA PR ADALAH LONGGAR , RAPUH DAN TIDAK SEFAHAMAN
14. MENYERANG BERTUBI-TUBI SERTA BERTALU-TALU AGAR PR AKAN KEHILANGAN FOKUS

TUJUAN TERSEBUT AGAR :

1. ORANG MELAYU MELIHAT PR TIDAK MAMPU MELINDUNGI ORANG MELAYU
2. ORANG MELEYU BERPENDAPAT MALAYSIA AKAN DIPERINTAH OLEH CINA
3. ORANG MELAYU AKAN TERGADAI JIKA MENYOKONG PR
4. ORANG MELAYU TIDAK AKAN MENYOKONG PR YANG DILIHAT ANTI MELAYU
5. PR AKAN KEHILANGAN SOKONGAN MELAYU

Najib tak tolak kemungkinan pilihan raya umum awal

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak menolak kemungkinan pilihan raya umum awal akan diadakan dengan cakap-cakap ia bakal diadakan tahun ini.

Bagaimanapun kata Najib, beliau tidak memerlukan mandat baru menerusi pilihan raya umum ke-13 untuk meneruskan pembaharuan seperti memperkenalkan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

NONEDalam temu bual dengan Reuters sempena lawatan ke Australia hari ini, Najib berkata, prestasi yang baik pada pilihan raya negeri Sarawak akan membantu tanggapan orang ramai dan kemungkinan memberikan petanda ke arah pilihan raya umum awal.

Mandat semasa kerajaan pusat hanya berakhir April 2013.

Di DUN Sarawak, BN kini memiliki 63 daripada 71 kerusi.

Najib, yang perikatan pimpinannya BN menyaksikan prestasi buruk tiga tahun lalu, berjanji untuk memulihkan keyakinan pelabur di Malaysia dengan melaksanakan pembaharuan termasuk memperkenalkan cukai tertangguh berganda.

Ketika pilihan raya umum 8 Mac 2008, Najib adalah timbalan perdana menteri. Beliau menggantikan Tun Abdullah Ahmad Badawi sebagai perdana menteri pada April 2009.

NONE“Ia persoalan mengenai penilaian di akar umbi, bagaimana rakyat fikir tentang kerajaan, sama ada kita boleh ada faktor rasa selesa dan rakyat ada keyakinan ke atas kerajaan dan kedudukan pembangkang.

“Saya tidak menolak apa jua kemungkinan. Kemungkinan awal atau kemungkinan kemudian. Saya masih menilai situasi. Sarawak akan menjadi sebahagian daripada penilaian (saya), sudah pasti,” kata Najib yang juga pengerusi BN.

Najib merujuk kepada kejayaan BN dalam empat daripada lima pilihan raya kecil yang lalu, mengatasi Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang turut berhadapan dengan kes liwat keduanya.

BN berhadapan dengan dua pilihan raya kecil serentak iaitu DUN Merlimau dan Kerdau dengan pengundian pada Ahad ini.

NONE“Setakat ini ia (kedudukan, sokongan) nampak baik. Setakat ini laporan dari lapangan agak menggalakkan tetapi kami tidak boleh memandang ringan, kerana pembangkang akan lebih bersungguh-sungguh kali ini untuk menerokai laluan di Sarawak,” katanya.

Menurut beliau perkembangan itu adalah usaha ke arah membentuk keyakinan menjelang pilihan raya umum akan datang.

Bagaimanapun Najib mengakui bahawa pilihan raya kecil dan pilihan raya negeri bukan segala ukurannya jika mengambil kira keputusan akhir pilihan raya umum.

-Reuters

'Keling tak sedar diri' - PKR buat laporan polis

Ketua Pemuda PKR, Shamsul Iskandar Md Akin hari ini membuat dua laporan di balai polis Merlimau berhubung tindakan liar pihak tertentu menyerang kenderaannya dan terjumpanya risalah berbaur perkauman yang tertera dengan logo PERKASA.

NONERisalah itu dijumpai di peti surat penduduk sekitar Kampung Ayer Merbau semalam.

Ia kelihatan seperti halaman utama akhbar Utusan Malaysia, milik Umno dengan perkataan "Keling tak sedar diri".

"Risalah jahat berbau perkauman yang bertajuk 'Keling tak sedar diri' dikhuatiri akan menjejaskan keharmonian penduduk setempat yang berbilang bangsa dan agama.

"Saya selaku Pengerusi Majlis pimpinan Negeri Keadilan Melaka mendesak pihak polis segera menjalankan siasatan yang menyeluruh terhadap penyebaran risalah yang tidak beranggungjawab ini," kata Shamsul dalam laporannya.

NONEIni kejadian kedua seumpama itu dilaporkan di Merlimau. Dua hari sebelum hari penamaan calon, beberapa risalah yang dijumpai melabelkan Cina sebagai 'pengkhianat'.

Laporan kedua PKR dibuat oleh Shamsul adalah berhubung 'serangan' ke atas beberapa kenderaan PKR termasuk yang digunakan bagi membawa ketua umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Permatang Serai pada 2 Mac lalu.

Menurut Shamsul beberapa objek keras dibaling ke arah kereta yang membawa Anwar dan dua lagi kereta yang mengiringi ketua pembangkang berkenaan.

"Tiba-tiba saya terdengar bunyi hentaman yang kuat pada kenderaan, saya terus beredar dan berhenti rehat di gerai berhampitan Masjid Sempang tidak jauh dari dari jalan Batu Gajah... dan mendapati terdapat kesan hentaman yang kuat di bahagian depan bonet oleh batu.

NONE"Ini adalah tindakan provokasi dan samseng oleh penyokong-penyokong BN,"tulis Shamsul dalam laporannya itu.

Dua hari lalu, ketika ceramah Pakatan Rakyat oleh Anwar di Permatang Pasir, dua kereta dipecahkan cerminnya manakala angin pada tiga motosikal dilepaskan dan tempat kunci dua lagi motosikal dirosakkan.

Awal minggu ini, seorang penduduk yang meletakkan keretanya di hadapan bilik operasi DAP juga mendapati cermin belakangnya dipecahkan.

Kain rentang PAS sekitar Merlimau juga dirosakkan manakala sebuah pentas yang didirikan oleh DAP bagi majlisnya juga dibakar.

Tak takut azab neraka? tanya Azwan kepada Ummi Hafilda

Gambar hiasan

KUALA LUMPUR: Ummi Hafilda Ali diingatkan supaya berhenti memfitnah orang lain sebaliknya berusaha membersihkan dosa yang dilakukan terutama terhadap keluarga sendiri. Peringatan tersebut dibuat oleh adiknya sendiri, Azwan Ali.

Sejak akhir-akhir ini Ummi yang merupakan salah seorang watak utama dalam konspirasi pertama tahun 1998 muncul dan menjaja cerita kononnya beliau tahu keburukan abangnya Azmin Ali yang juga Timbalan Presiden KEADILAN.

Beliau juga sering mencaci peribadi Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sikap Ummi semakin menjadi-jadi apabila ada pilihan raya kecil. Terbaru, ketika berucap di pentas BN dalam pilihan raya Merlimau, beliau memberi amaran kepada pengundi-pengundi kononnya Anwar merupakan seorang individu yang sangat merbahaya kepada agama dan juga negara.

Dalam SMSya kepada KeadilanDaily.com, Azwan mengingatkan kakaknya bahawa seksaan dari Allah menanti kepada mereka yang melakukan fitnah. “Tak takut azab neraka ker?” kata Azwan.

Sehubungan itu, Azwan yang juga personaliti TV terkenal menasihati Ummi supaya membersihkan diri sendiri sebelum bercakap mengenai orang lain.

“Bersihkan dosa pada adik beradik sebelum nak menyalak berpolitik sambil busukkan darah daging (sendiri). (Ia juga termasuk) dosa kepada saya,” tambah Azwan.

Pada September 1998, ayahnya Haji Ali Omar (Allahyarham) melalui sebuah surat wasiat memutuskan pertalian zuriat dengan Ummi kerana sikapnya yang suka melakukan fitnah.