klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 22 Jun 2009

ANWAR DI KUALA KRAI

21 JUN
Dari Langkawi saya naik feri ke Kuala Perlis . Sepanjang di Langkawi , kereta saya ada bersama sdr Zamri ( Ketua AMK Perlis ). Beliau , Hasrul dan Rahim tunggu di Jeti Kuala Perlis . Sempat minum dan makan malam dengan beliau dan rakan-rakan di Kangar. Mendengar kejadian yang berlaku petang itu dalam satu program yang turut dihadiri YB Dato Johari Abdul . Berkisar tentang PPN Perlis . Pening saya dibuatnya bila mendengar rintihan beliau . Cadangan nak ke Cameron Highland . Sebelum itu Zamri bagitahu , aircond kereta tak berfungsi ! Adus ! baru lagi baiki . Tu la susahnya bila tukar yang 2nd hand . Tiba-tiba dalam perjalanan kereta pula meragam , tersengguk-sengguk ! terpaksa tukar plan ke Ipoh . Rasa tak selamat kalau terus ke Cameron Highland . Jalan gelap dan bahaya kalau rosak dalam perjalanan . Siang lain la skit.
Terpaksa menginap di Hotel Paradise ( rumah tumpangan - saya duduk beberapa hari dulu sewaktu krisis rampasan kuasa di Perak sebab paling murah RM45 sehari ) kerana kereta tidak rasa ok hendak ke Cameron Highland. Tempat rehat yang paling saya sukai. Tengahari saya checkout dan terus bertolak ke Kuala Krai . Mesyuarat bersama MPN Kelantan dan Terengganu sempena lawatan YB Ketua Umum ke Manek Urai .
Jam 6 petang saya sampai di SMA Rahmaniah . Majlis dah bermula . Alhamdulillah ramai pimpinan negeri Kelantan hadir . Orang Terengganu pun ada. Selepas program saya minum di pejabat pengetua SMA Rahmaniah . YB Aziz berikan ruang untuk saya di sebelah YB Ketua Umum. Saya laporkan sedikit perkembangan di Langkawi . Program yang sangat bagus .
Saya bertanya pasal 1 Julai . Jawapan Ketua Umum ialah : " KITA LAWAN !"
AYUH KAWAN-KAWAN PAKAT TURUN RAMAI-RAMAI 1 JULAI DI MAHKAMAH JALAN DUTA ! LAWAN TETAP LAWAN !