klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Khamis, 21 April 2011

dendangan rasis bergema kerana kemenangan PR terutama DAP di Sarawak

Kenyataan rasis yg diluahkan oleh PERKASA Sarawak membuktikan betapa tidak relevan dan berpijak di bumi yang nyata , Malah dendangan & paluan yg bersifat rasis yg bertujuan untuk menjana anti cina ekoran penolakan masyarakat cina di Sarawak menolak BN. Benarkah sepertimana yg di dakwa oleh PERKASA Sarawak bahawa masyarakat cina bagaikan ' diberikan susu dibalas tuba ' ?

Adakah kerana menolak Supp bagi mewakili BN dalam Pilihanraya Negeri ( PRN ) Sarawak pada 16 April tempohari sebagai satu pengkhianatan masyarakat cina terhadap negara kerana memilih PR/DAP adalah tidak mengenang budi dan jasa BN ? Betapa dangkal kenyataan yang dibuat oleh NGO rasis tersebut yg bersifat perkauman yg boleh menggugat kehormanian dan membuktikan sikap anti cina yg melampau PERKASA.

Masyarakat cina di Sarawak telah bersatu hati menolak BN dlm PRN Sarawak. Boleh dikatakan hampir keseluruhan kerusi2 Dun yang mempunyai majoriti masyarikat cina telah membuat perubahan berani memilih PR/DAP . Masyarakat cina menguatkan gambaran bahawa peranan masyarakat cina sudah tidak dapat menerima BN yg merupakan parri yg mengamalkan korupsi,kronisme,neporisme serta kemarahan mereka terhadap kebobrokan BN terutama Taib Mahmud yang dilihat menghancurkan negara dan negeri Sarawak .

Suara sumbang bersifat rasis PERKASA Sarawak adalah suara yang akan diguna pakai bagi tujuan untuk menjana pelbagai persepsi negatif dan tujuan untuk terus menipu orang- orang melayu agar memberikan sentimen anti cina . Mereka mengunakan isu tersebut bagai mendapat sokongan orang2 melayu terhadap BN.

Masyarakat cina adalah golongan rakyat Malaysia yang lebih terdedah dgn maklumat dan menyedari bahawa BN adalah parti politik yg terlalu banyak melakukan kemusnahan , penyelewengan , tekanan terhadap kenaikan harga barang serta amalan rasuah yang telah membarah dalam BN. Sikap BN telah tidak dapat diperbaiki lagi,selain melakukan perubahan dan keberanian menolak BN.

Masyarakat cina buktikan bahawa kematangan politik dan kebebasan dan hak rakyat adalah sangat utama dalam membuat keputusan terbaik demi masa depan mereka dan ank cucu cicit mereka.

Berbeda dengan masyarakat melayu / melanau yang dilihat tidak mampu untuk bangkit membuat perubahan dan terus diperbodohkan oleh pimpinan BN . Media kawalan mereka terus menaburkan fitnah dan menyerang PR/Dap.
Hingga terlalu takut dengan pelbagai ugutan yang dilakukan oleh BN . Hanyut dalam rasuah yang dilakukan oleh BN sehinggakan moral , integriti serta harga diri mereka dibeli , hanya RM 50 untuk 5 tahun?

Masyarakat cina Sarawak sudah tidak sanggup lagi berdepan dengan pelbagai kebobrokkan BN. Seharusnya masyarakat melayu / melanau/ iban / bidayuh mencontohi masyarakat cina yang tidak mudah dibeli harga diri mereka . Mereka telah buktikan bahawa 'suara rakyat , suara keramat'.

PERKASA seharusnya dibatalkan pertubuhan tersebut. Tiupan api perkauman yang dimainkan oleh PERKASA adalah satu tindakan melampau yang boleh mencetus sangkakala rasis yang mengugat kestabilan dan kehormanian negara. PERKASA seharusnya sedar bahawa keputusan bijak masyarakat cina di Sarawak menolak BN adalah bukti bahawa BN sudah tidak relevan lagi . BN hanya tinggal taktik kotor lagi jijik untuk menang setiap kali pilihanraya.

Tindakan PERKASA adalah bertujuan menghasut rakyat agar menjana perpecahan dan mengagalkan peepaduan dikalangan rakyat Malaysia. Sentimen anti cina oleh PERKASA adalah gimik politik untuk semata-mata demi.kepentingan agenda BN yang cuba mencetuskan persekitaran yang tidak sihat agar masyarakat melayu menolak PR .

Apabila kerusi BN kalah kepada PR/DAP cukup banyak , gendang rasis pun bergema!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan