klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Isnin, 23 Mei 2011

perhimpunan BERSIH 2 : Kenyataan Hisam Keris disanggah

Hisamuddin Hussein dengan angkuh berkata bahawa perhimpunan BERSIH adalah bertujuan memburukkan imej negara. Bagi Hisamuddin Hussein tindakan mengadakan demonstrasi atau perhimpunan seperti BERSIH adalah cara lama seolah-olah tindakan seperti itu tidak memberikan kesan dan membuang masa.

Rakyat tidak akan memilih jalan dengan mengadakan perhimpunan tersebut sekiranya SPR menjalankan tanggungjawab dengan penuh telus , adil dan profesional. Rakyat tidak akan berhimpun sekiranya SPR melaksanakan perjalanan pilihanraya dengan adil dan tidak berat sebelah. Rakyat tidak akan sesekali bertindak sedemikian rupa sekiranya SPR tidak menjadi barua kepada UMNO/BN setiap kali pilihanraya umum mahu pun pilihanraya kecil. Rakyat terpaksa berdemonstrasi kerana SPR adalah pengadil yang tidak berwibawa dan berintegriti .

Setiap kali pilihanraya umum , pilihanraya kecil mahu pun baru-baru ini pilihanraya negeri Sarawak memperlihatkan sikap double standard SPR . Bertindak mengikut telunjuk UMNO/BN . Malah SPR sebagai badan yang bertindak memenangkan UMNO/BN setiap kali pilihanraya berlaku.

Segala tuntutan yang dibuat oleh BERSIH tidak diambil perhatian langsung , sedangkan segala tuntutan yang dibuat adalah bertujuan kebaikan dan membaiki imej SPR di mata rakyat sebagai badan yang benar-benar telus dan profesional dalam menjalankan tanggungjawab mengurus sesebuah pilihanraya.

Kenyataan Hisamuddin memperlekehkan suara rakyat benar-benar dikutuk dan terlalu ego. Kenyataan bahawa seolah-olah perhimpunan rakyat tidak memberikan kesan adalah merupakan cabaran yang perlu disahut oleh seluruh rakyat Malaysia yang mencintai negara ini agar sistem demokrasi di negara ini berjalan atas landasan keadilan dan profesional.

SPR wajib dibebaskan dengan meletakkannya bertanggugjawab di bawah Parlimen . Dengan melapor terus kepada parlimen bukannya sepertimana sekarang . Perlantikan Pengerusi SPR dan pegawai-pegawai kanan SPR sewajarnya ditentukan oleh parlimen dan bukannya dicadangkan oleh Perdana Menteri.

Perhimpunan BERSIH 2 ini wajib diteruskan . Suara rakyat adalah suara keramat . Tuntutan BERSIH 2 adalah perlu ke arah raa kecintaan kepada negara supaya pilihanraya akan diuruskan oleh satu badan yang bersih dan bebas serta mampu mengangkat demokrasi yang benar-benar tulin .

3 ulasan:

 1. ya,mari ramai2 kita berdemo sebab spr tak tahu buat kerja dan hishamudin bangsawan cakap merapu nak cover kezaliman um-no/b-end.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












   Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

   Padam

 2. شركة تنظيف منازل بالخبر

  شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

  BalasPadam