klik utk download Janji Jingga PR

kawan-kawan farizmusa.blogspot.com

Sabtu, 1 Ogos 2009

Al-Fatihah Buat Allahyarham YB Hamdan Abd Rahman

ADUN Permatang Pasir, YB Datuk Hamdan Abd Rahman diberitakan meninggal dunia di Institut Jantung Negara pagi tadi.Marilah kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada beliau. Semoga beliau ditempatkan bersama-sama dengan orang-orang yang berjuang di jalanNya.
Allahyarham telah memenangi DUN Permatang Pasir pada pilihanraya 2004 dan 2008. Di dalam PRU 2004, Allahyarham dari PAS mengalahkan Md.Isa Ramli dari BN dengan majoriti 679 undi dan pada PRU 2008, Allahyarham Datuk Hamdan mengalahkan calon BN, Ahmad Sahar Suhaib dengan majoriti 5,433 undi.
Menurut amalan biasa dan mengikut akta SPR pilihan raya akan diadakan dalam tempoh 60 hari apabila berlaku kekosongan di mana-mana kerusi DUN atau Parlimen.Berdasarkan pilihanraya kecil Penanti, UMNO BN dijangka tidak akan meletakkan calonnya di Permatang Pasir kerana ia didakwa sebagai satu percaturan politik Pakatan Rakyat dan ia membazirkan masa, tenaga dan wang ringgit, apa tah lagi di DUN Permatang Pasir ini UMNO BN hanya memperolehi 5,571 undi berbanding PAS PR yang memperolehi 11,004 undi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan